Servergazi Anadolu Lisesi öğrencileri, ‘Gelenekten Geleceğe’ projelerini TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda sergiledi. 20 projenin sergilendiği fuara; Merkezefendi İlçe Kaymakamı Abdullah Demir, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Eğitim Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Feyzullah Öselmiş, Denizli Efeleri ve Yörükleri Derneği Başkanı Mustafa Yalıbir, okul müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.
Kaymakam Demir, “Gençlerimizin bilime olan ilgisi bizleri mutlu etti. İnşallah bu ilgi ve alaka devam eder, her sene daha güzel, derece alacak projeler ortaya çıkar” ifadelerine yer verdi.
Okul Müdürü Meltem Oral, “Servergazi Anadolu Lisesi olarak toplam 475 öğrencimizle eğitim öğretim yapmaktayız. Amacımız öğrencilerimizi toplum hayatında yer edinmiş, üretime katkı sağlayan, sosyal hayatta iletişim kurabilen bireyler olarak yetiştirmektir. Öğretmenlerimizin danışmanlığında, öğrencilerimizin hazırlamış oldukları projeleri bugün sizlere sunmaktayız. Fuarımızda yer alan projeler, öğrencilerimizin bakış açısıyla, araştırma, inceleme ve tasarım çalışmalarından oluşmaktadır. Okullarda gerçekleştirilen bu fuarlarla, öğrencilerimizin kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerinde araştırma yapabilecekleri, araştırmalarını sergileyebilecekleri, eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanmaktadır. Bu ortamda araştırmasını sunan öğrenciler, üretebilmenin heyecanını, ürettiğini başkalarıyla paylaşmanın coşkusunu ve bu sürecin kendilerinde oluşturduğu güven duygusunu yaşamaktadırlar” şeklinde konuştu.
Fizik Öğretmeni ve Proje koordinatörü Atike Buket Serdaroğlu, “Okulumuz 2020-2021 eğitim öğretim yılında açılmıştır. Aynı yıl içinde yaptığımız 4006 TÜBİTAK başvurumuz kabul görmüş ve pandemi nedeniyle 2022 yılında gerçekleşmiştir. 2022-2023 yılındaki başvurumuz da kabul görmüş ve bugün 2 Bilim fuarımızı gerçekleştirmek üzere toplandık. Proje çalışmaları ile öğrencilerimizin araştırma, yaratıcılık, analitik düşünme, dijital yetkinlik, iletişim, İşbirliği ve Mühendislik gibi 21 yüzyıl becerilerine sahip olmasını amaçladık; proje tabanlı öğrenmeye önem verdik. Fuarımızda fizik alanında 4, Bilişim alanında 2, dil ve edebiyat alanında 5, matematik alanında 1, kimya alanında 2, biyoloji alanında 2, psikoloji alanında 1, sosyoloji alanında 1, teknoloji tasarım ve görsel sanatlar alanında 2 proje olmak üzere toplam 20 proje yer almaktadır. Projelerde 82 öğrencimiz aktif şekilde görev almıştır. 5 aylık yüksek gayretli emekleri sonucu ortaya çıkan bu eserler öğrencilerimizin çalışarak neler üretebileceğinin en somut örneği olarak karşınızda durmaktadır” dedi.
Görsel Sanatlar Öğretmeni İzzet Yıldırım ise, “Öğrencilerimizi geleceğe hazırlarken geleneklerden de kopmamalıyız. Projelerimizi hazırlarken bu hususu göz önünde bulundurarak hazırladık” dedi.