Festivalin açılışında sahne alan yerel sanatçılar Selim Baykal ve Efe Güngör, katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı. Beyağaç halkının ve çevre illerden gelen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konser, renkli görüntülere sahne oldu.
700 Pehlivan Er Meydanına Çıkacak
Festival hakkında açıklamalarda bulunan Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Putun, bu yılki güreş müsabakalarına yaklaşık 700 pehlivanın katılacağını belirterek, "Ata sporumuz olan yağlı güreşi yaşatmaya, gelecek nesillere aktarmaya devam ediyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından gelen ünlü başpehlivanlar, kıyasıya mücadele edecek" dedi.
Panayır Kuruluyor, İlçe Şenleniyor
Festival boyunca ilçe merkezinde geleneksel panayır alanı kurulacak. Vatandaşlar hem alışveriş yapma hem de çeşitli etkinliklerle keyifli vakit geçirme imkânı bulacak. Güreşlerin yanı sıra konserler, kültürel etkinlikler ve yöresel ürün stantları da festivalin önemli parçaları arasında yer alıyor.
Beyağaç Belediyesi’nin organizasyonuyla gerçekleştirilen festival, bölge turizmine ve yerel ekonomiye katkı sağlaması açısından da büyük önem taşıyor.









