Genç öğretmenden alkışlanacak hareket

Coğrafya öğretmeni Emrah Kocalar, pandemi döneminde öğrencilere dersi yerinde anlatmak için dağlara, mağaralara, tarlalara ve güneş panellerinin olduğu bölgelere giderek ders işliyor.

Mart ayından bu zamana koronavirüs salgını nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmişti. Bu salgın döneminde öğrencilerin internet ortamında derslerden uzaklaştığını ve internet üzerinden canlı anlatılan derslerde öğrencilerin dikkatinin dağılmasını gören Coğrafya öğretmeni Emrah Kocalar, çareyi dersi yerinde anlatmakta buldu. Coğrafya dersini öğrencilere sevdirmek ve ilgi çekici hale getirmek için farklı bölgelere giderek oralarda çekim yapıyor ve çekimleri Youtube kanalından paylaşarak öğrencilerine sunuyor.

“PANDEMİDE ÖĞRENCİLERİN DERSLERE İLGİSİ AZALDI”

Koronavirüsten en çok eğitim sektörünün etkilendiğini belirten Emrah Kocalar, “Ülkemizde Mart ayından beri pandemiden dolayı bütün sektörler zarar gördü. Bunlardan bir tanesi de eğitim sektörü oldu. Önceden okullarda ve kurslarda yüz yüze eğitim yapılabilirken, Covid-19 sebebiyle artık internet üzerinden eğitim veriliyor. İlk başlarda Zoom ve Microsoft Time gibi uygulamalar üzerinden öğrencilere dersleri anlatıyordum. Fakat zaman içerisinde öğrencilerin derse olan ilgilerinin azaldığını gördüm. Bunun üzerine oturup saatlerce düşündüm. En sonunda zorlu şartlar altında da olsa dersleri, öğrencilere yerinde anlatmaya karar verdim” dedi.

RÜZGAR ENERJİSİNİ ANLATMAK İÇİN RÜZGAR PANELLERİNE GİTTİ

Öğretmenlerin hayatın içindeki bağlantıları gösteren kimseler olduğu üzerinde duran Kocalar, “Öğrencilere dersi yerinde anlatmak fikri bana oldukça mantıklı geldi. Fakat bunun için yeterli ekipmanım yoktu. Sesimin videoda daha iyi çıkması için bir yaka mikrofonu aldım. Kamera almak için yeterli bütçeye sahip olmadığım için bir üst model telefon almaya karar verdim. Aldığım telefon ile videolar çekip, çektiğim videoları bilgisayar üzerinden düzenleyerek Youtube’a attım. Böylece coğrafya konularını yerinde anlatmaya başladım. Öğrencilerin yaşayarak öğrenmeleri, konuların akılda kalıcılığını arttırdı.  Örneğin yenilebilir enerji kaynakları denilince akla direkt rüzgâr ve güneş enerjisi geliyor. Bunu anlatmak için ise rüzgâr ve güneş panellerinin olduğu bölgelere gittim” dedi.

BİR DERS İÇİN AYDIN’A GİTTİ

Coğrafya dersinde bir diğer konu olan Türkiye’de yetişen tarım ürünlerini anlatmak için Kocalar, Aydın’ın Söke ilçesindeki pamuk tarlalarına giderek çekim yaptı ve konuyu öğrencilerine yerinde anlattı. Konuyla ilgili konuşan Emrah Öğretmen, “Sulu tarım ve nadas yöntemi gibi uygulamaları anlatmak için tarlalara gittim ve oralarda video çektim. Bu çektiğim videoları Youtube kanalıma yükledim. Bunları izleyen öğrencilerin, derslere olan ilgisinin artmasını ve dersin daha ilgi çekici hale gelmesini sağladım. Hala video çekimlerime devam etmekteyim. Zor şartlar altında gerçekleştirdiğim bu uygulamada amacım sadece öğrencilere dersi sevdirmek ve daha iyi öğrenmelerini sağlamak oldu.  Öğrencilerin Youtube kanalıma abone olmalarını istiyorum. Bu onlara çok verim sağlayacaktır. Öğrencilerim bu adresten https://www.youtube.com/channel/UCwUefkb4vCoiaHYA77aux-A kanalıma abone olabilir, dersleri takip edebilirler” dedi. 

Videoyu izlemek için TIKLAYIN

https://youtu.be/_S_j5y2qocc