• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • DENİZLİ'ye SORDUK
  • Güncel
  • Muhtarlar
  • AK Parti
  • CHP
  • MHP
  • DTO
  • Resmi Reklamlar
  • Fırsat Reyonu SAĞLIK Diğer Partiler BELEDİYE İYİ PARTİ Ekonomi Asayiş Eğitim Bilim ve Teknoloji
  • Ara
SON DAKİKA:
14:54
İsim değişikliğine "Kurumsal Hafıza" engeli geldi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. Denizli'ye kritik uyarı!
SAĞLIK
20 Temmuz 2022 - 15:27

Denizli'ye kritik uyarı!

Türkiye genelinde olduğu gibi Denizli’de de Covid-19 vakalarının artışa geçtiğini duyuran İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, vatandaşlara acil hatırlatma dozlarını yaptırmaları çağrısında bulundu. Öztürk, “Vaka sayısı artış oranı her ne kadar aynı oranda yatışa yansımasa da hiç yatan hastamız olmayan uzunca bir dönemin ardından maalesef ki servislerimizde tekrar yatışlar başlamış ve bu yoğun bakıma da yansımıştır” dedi.

SAĞLIK
20 Temmuz 2022 - 15:27
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Denizli'ye kritik uyarı!

Türkiye’de 11 Mart 2020 tarihinde ilk vaka ile başlayan süreçte bugüne kadar Covid-19 vaka seyrinin ülke geneli ve Denizli’de zaman zaman pik yaptığını, alınan önlem ve belirlenen kurallar neticesinde salgının kontrol altına alındığını belirten İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, aşılamanın başlamasıyla korona virüs ile mücadelede en büyük gücün aşı olduğunu gördüklerini söyledi. Öztürk, korona virüsün tam olarak bitmediğine dikkat çekerek, “Pandemi tüm dünyada olduğu gibi ne yazık ki ülkemizde de hala bitmiş değil. Pandemi sürecinde aşılamanın başlamasından sonra günlük tespit edilen vakaları ve hastaneye yatışları değerlendirdiğimizde çoğunluğun aşısız veya tam aşısız olduğunu gördük. Aşısız ya da hatırlatma dozlarını zamanında yaptırmayan vatandaşlarımız ne yazık ki ya hayatını kaybetti, ya da hastalığı yoğun bakımlarda ağır şekilde geçirdi. Aşılamanın yaygınlaşmasından sonra yapılan değerlendirmelerde; salgının etkisinin azalması, toplumsal hayatı eskisine oranla daha az etkilemesi ile birlikte alınan önlemlerin dünyada olduğu gibi ülkemizde de toplumun her noktasında kısıtlama şeklinde değil bireysel düzeyde uygulanması önemli hale geldi” dedi.

“Maalesef ki servislerimizde tekrar yatışlar başlamış ve bu yoğun bakıma da yansımıştır”

Ülke ve Denizli genelinde vakalarda artış yaşandığını ve bunun ise yoğun bakımlara yansıdığını anlatan Öztürk, “Son günlerde ülkemizde ve ilimizde vaka sayısının arttığını görmekteyiz. Vaka sayısı artış oranı her ne kadar aynı oranda yatışa yansımasa da hiç yatan hastamız olmayan uzunca bir dönemin ardından maalesef ki servislerimizde tekrar yatışlar başlamış ve bu yoğun bakıma da yansımıştır. Sayın Sağlık Bakanımızın son açıklamasında belirttiği gibi; ülkemizde vaka sayısı artışı tedbirlere ve aşıya önem vermemiz gerektiğini gösteriyor. Bu nedenle ileri yaşlardaki kişiler ile kronik hastalığı, hastalık şüphesi ve riskli gruplarla teması olanların hem kendini hem de çevresini korumak için maske kullanmaya devam etmeleri ve hatırlatma dozlarını yaptırmaları önemlidir. Unutulmamalı ki korona virüs ile mücadelemizde en önemli silahımız aşıdır” diye konuştu.

“Hatırlatma dozu açılan tüm vatandaşlarımızı aşıya bekliyoruz”

Denizli Devlet Hastanesi aşı polikliniklerinde hatırlatma doz aşısını yaptıran Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli’de aşı çalışmalarının devam ettiğini belirterek hala hiç aşı yaptırmayan veya hatırlatma dozu açılmış olan tüm vatandaşlara aşı çağrısında bulundu ve şunları söyledi:
“İlimizde Kamu, Üniversite ve Özel Hastaneler ile Aile Sağlığı Merkezlerimizde aşı hizmetlerimiz devam ediyor. Bunların yanında mobil aşı ekiplerimizce nüfusun yoğun olduğu bölgelerde, yine engelli ya da yaşlı olup bir sağlık kuruluşuna gidemeyecek durumda olan vatandaşlarımız için merkez ve ilçelerimizde aşı faaliyetlerimiz devam etmektedir. Geçtiğimiz Kurban Bayramında da 60 gün içerisinde Covid-19 geçirmiş kişiler hariç son aşı dozu üzerinden 6 ay geçmiş 12 yaş üstü kişilere aşı tanımlaması yapıldı. Ben de tanımlama yapılır yapılmaz hatırlatma dozumu yaptırdım. Aşı tanımlanmış vatandaşlarımızın da hatırlatıcı güncel dozlarını mutlaka yaptırmalarını, özellikle 50 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan kritik, riskli grupların aşıyı ihmal etmemelerini vurgulayarak vatandaşlarımızın Alo 182 hattını arayarak ya da MHRS web/mobil uygulamalarından randevu alıp hastanelerimizde ya da Aile Sağlığı Merkezlerimizde aşılarını yaptırmalarını istiyoruz. Ülkemizde Sinovac, Biontech aşıları ve yerli aşımız olan TURKOVAC aşısı uygulanmaktadır. Bakanımızın açıkladığı gibi TURKOVAC oldukça etkili olup, vatandaşlarımız aşı da yerli aşımızı tercih edebilirler. Bugün aşıya gelen vatandaşlarımızda da gördüm ki yerli aşımız TURKOVAC’a yoğun bir ilgi var. Denizli’de tüm aşı stoklarımız yeterli, vatandaşlarımızı aşıya bekliyoruz”.
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sağlık için hareket ettiler
Sağlık için hareket ettiler
Prof. Dr. Öncel: Nefes almak herkesin hakkı
Prof. Dr. Öncel: Nefes almak herkesin hakkı
Rektör Güngör inceledi. PAÜ Hastanelerinde temizlik ve yenileme çalışması başlatıldı
Rektör Güngör inceledi. PAÜ Hastanelerinde temizlik ve yenileme çalışması başlatıldı
Müdür Öztürk: Aşılama her çocuk ve birey için yaşamsaldır
Müdür Öztürk: Aşılama her çocuk ve birey için yaşamsaldır
Son Haberler
Kiralanan araçlar ne kadar? İşte yanıtı
Kiralanan araçlar ne kadar? İşte yanıtı
İsim değişikliğine
İsim değişikliğine "Kurumsal Hafıza" engeli geldi
"DİKAB Çelengi" ile kız öğrencilere eğitim desteği
Ulaşım AŞ’nin başına geçen isim belli oldu
Ulaşım AŞ’nin başına geçen isim belli oldu
Melis Fis, Merkezefendi’yi coşturacak
Melis Fis, Merkezefendi’yi coşturacak
Başkan Örki, Yılmaz ve yönetimini ağırladı
Başkan Örki, Yılmaz ve yönetimini ağırladı

Ana Sayfa
DENİZLİ'ye SORDUK
Güncel
Muhtarlar
AK Parti
CHP
MHP
DTO
Resmi Reklamlar
Fırsat Reyonu
SAĞLIK
Diğer Partiler
BELEDİYE
İYİ PARTİ
Ekonomi
Asayiş
Eğitim
Bilim ve Teknoloji
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • AK Parti
  • Bekilli Belediyesi
  • BELEDİYE
  • Diğer Partiler
  • Güncel
  • MHP
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim