Yusuf'un kafası karışık

Denizlispor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek'i kadro düşündürüyor

Denizlispor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, gençlerle birlikte oluşan 25 kişilik kadronun bu sezon ilk yarısında rotasyonda eksik kalacağını bildiklerini söyledi. Gençlerin şimdiye kadar verilen tüm görevleri yerine getirdiğini belirten Şimşek, “Bahane üretmeye gerek yok. Herkes elini taşın altına koyacak. Rotasyonda sıkıntı çekeceğiz ama her maça kazanmak için çıkmak zorundayız” dedi. 

Denizlispor’da Teknik Direktör Yusuf Şimşek 1-1 sona erenKızılcabölükspor karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu. Ligin ilk haftasında Cumartesi günü deplasmandaAdanaspor ile karşılaşacaklarını ifade eden Şimşek, Kızılcabölükspor maçının son hazırlık maçı olduğunu söyledi. Erzurum ve Afyon kamplarının çok iyi geçtiğini ifade eden Şimşek, iki günlük iznin ardından Çarşamba günü başlayan çalışmaların temposu yüzünden futbolcuların yorgunluk belirtilerinin olduğunu işaret etti. 

İlk yarı ve ikinci yarıda neredeyse aynı kadro ile mücadele etmelerine rağmen ikinci yarıdaki performans düşüklüğünü yorgunluğa bağlayan Şimşek, “Çok güzel bir ortamda, dosta bir mücadele ortaya çıktı. Fakat istediğimizi alamadık. Bu 4’üncü hazırlık karşılaşmamızdı. Sevindirici olan bu karşılaşmalarda mağlup olmamamızdı. Oyuncularımın mücadelelerinden ve iyi niyetinden hiç şüphem yok. Lige iyi bir giriş yapacağımızı düşünüyorum.  Önümüzde de bir haftalık bir süreç var. Bu süre zarfında daha iyi çalışmalar yaparak ilk maçımızı güzel bir şekilde geçmek istiyoruz” diye konuştu.

ROTASYONDAKİ SIKINTI

Bu sezonun ilk yarısında her oyuncuya büyük görevlerin düştüğünü ifade eden Şimşek, transfer yasağı yüzünden yapılamayan kadro takviyesinin rotasyonda büyük sorunlara neden olabileceğini söyledi. Bahane üretmek istemediğini belirten Şimşek, “Biz buraya gelirken Denizlispor’un transfer yasağının olduğunu biliyorduk. Elimizi taşın altına koyduk. Son dakikaya kadar da bu böyle olacak. Kadromuzda 25 tane futbolcu var. Bu oyuncularımızı bir şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Biz teknik ekip olarak bütün oyuncularımızı kullanacağız” dedi. 

ŞEVKİ’DE GELİŞME VAR

Konuşmasında Şevki’ye ayrı bir parantez açan Şimşek, “Şevki Çınar’da en genç oyuncularımızdan bir tanesi, kendisini önceki dönemde alt yapıdan biz çıkarmıştık. Onunda ilerleyen zamanlarda iyi işler çıkaracağını düşünüyorum” diye konuştu.

GENÇLERİ DEĞERLENDİRDİ

Kadro rotasyonu sıkıntısında gençlerin vereceği katkının önemli olduğuna dikkat çeken Şimşek, “Takımdaki genç oyuncuların iyi bir alternatif olacağını düşünüyorum. Hazırlık maçlarında da gayet iyi performans gösterdiler. Antrenmanda da çok istekliler. Bizim için oyuncunun sahadaki işlevi önemli. Bugüne kadar bizim güvenimizi boşa çıkarmadılar” şeklinde konuştu. Gökhan KARAISLI

denizlispor yusuf şimşek