"YSK oyları çaldı mücadeleye devam edeceğiz"

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, referandum sonrasında yaptığı ilk değerlendirmede, Denizli halkına teşekkür etti. Basmacı, "YSK ülke genelinde oyları çalarak evet çıkmasına yardımcı oldu. Vazgeçmek yok, birlikte mücadeleye devam. Gelecek güzel günler yakındır" dedi.

Referandumda sağduyunun ve aklı selimin galip geldiğini ifade eden Basmacı, "Denizli'miz, ne olduğunu tam olarak kavrayamadığı, boş beklentiler yerine Cumhuriyet ve demokrasiye sahip çıkma anlamımda yine önemli bir duruş sergilemiş ve 2010 ve 2014' te olduğu gibi tarihi bir adım atmıştır. Bu duruş yıllar sonra bile onur ve gurur ile anılacaktır" dedi.

 

YSK OYLARI ÇALDI

 

Yüksek Seçim Kurulu'nun oy verme işlemi devam ederken aldığı kararın tartışmaları beraberinde getirdiğine dikkat çeken Basmacı, genel merkezin referandumun iptali için başvurduğunu hatırlattı. Basmacı, "YSK çok tartışılan bir karara imza atarak referandum sonuçlarını doğrudan doğruya etkilemiş, yurt genelinde oyları çalmıştır. Herkes bu panik havasında alınan kararın altında hayır korkusunun yattığını biliyor. Oy verme işlemi devam ederken alınan kararın başka izahı olamaz. Ama korkunun ecele faydası yok. Vatandaşlarımız herşeyi gördü. Hukuksal ve alanda mücadelemizi sonuna kadar sürdürmeye devam edeceğiz. Bizler hayır oyu Beren yurttaşların oylarına sonuna kadar sahip çıkacağız. Ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

 

"DENİZLiM TEŞEKKÜRLER"

Referandum sürecinde yapılan harcamalara ve kamu kaynaklarının kullanılmasına dikkat çeken Basmacı, "1 Bakan, 1 eski bakan, 2 milletvekili, 1 büyükşehir, 15(+1) belediye, valisi kadısı kaymakamı müdürü, harcanan sınırsız para. Baskı, tehdit, imkansızlıklara rağmen sevgi dolu yürekli kadın arkadaşlarımdan, bitmeyen enerjisiyle genç arkadaşlarımdan 

tüm inanmışlıklarI ile Atatürk ilkelerine bağlılıklarından dolayı Denizli'ye bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizler inandık. Arkamızda güç olmadan tamamen vatandaş ve inanmışlarla çalışarak Denizli'yi halkını ikna ettik. Vazgeçmek yok, birlikte mücadeleye devam. Gelecek güzel günler yakındır" dedi.

 

"DENİZLİ VERİYOR ALAMIYOR"

Denizli'nin yıllardır Devlete verdiğinin karşılığını alamadığını yineleyen Basmacı, "Denizli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci dönemlerinde de başta olmak üzere devlete verdiğinin karşılığını alamamıştır. Kamu yatırımları almakta 81 ilden 79 sırada yer alan Denizli, vergi ödemekte ise ilk 10 İl arasında yerini alarak yine devletinin ve milletinin yanımda yer almaya devam etmiştir" diyerek Denizli hak ettiğini alamadığı sürece bu tablonun gelecek seçimlerde de değişmeyeceğine vurgu yaptı.

 

"BİZLER HALKIMIZ İLE

GAYET İYİ ANLAŞIYORUZ"

Son olarak Ekonomi Bakanın Nihat Zeybekci'nin "Denizli hakkını yine ikna edemedik" ifadesine gönderme yapan Basmacı, " Denizli halkı, kolay anlatan ve anlaşılan bir halk kitlesidir. Sizler onların dilini unutalı çok olduğu için anlatma noktasında sıkıntı yaşamış olabilirsiniz. Ancak bizler birbirimizin dilini bildiğimiz için kolayca anlaştık. Yeter ki dinlemesini, anlamasını ve anlatmasını bilin. Bizler sizlerin unuttuğu üç unsuru uyguladığımız için bunu başardık. Halkımız, kendisine değer verenlerin değerini katladı ve sandıkta hayır dedi " diyerek konuştu.