Yine karşı karşıya gelecekler!

31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesi partilerde aday belirleme süreci devam ediyor. Honaz ilçesinde Cumhur İttifakının MHP'li ismi Ali Semerci ilk açıklanan isim olurken, CHP'li mecvut Başkan Yüksel Kepenek yeniden aday gösterildi. Büyük Birlik Partisi'ne katılan geçmiş dönem Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu'nun da aday gösterilmesi siyasi sahneyi hareketlendirdi.

2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde; Honaz’da itiraz nedeni ile 2 turlu seçim gerçekleşti. 31 Mart 2019’da gerçekleştirilen ilk seçimde  Cumhur İttifakı AdayıTurgut Devecioğlu,  Millet İttifakı Adayı Yüksel Kepenek’e 7 oy farkla yenilmişti. İtirazlar üzerine seçim tekrarlandı.

HONAZ, “KEPENEK” DEDİ!

Tekrarlanan seçim sonrasında sonuç yine değişmedi. Geçerli olan 19 bin 13 oyun 10 bin 697'sini alan CHP adayı Yüksel Kepenek kazandı.

2024 SEÇİMLERİ HAREKETLİ GEÇECEK!

31 Mart 2024’te gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesi de adaylar belli olmayadevam ediyor. İlk olarak açıklanan isim Cumhur İttifakının adaylarından MHP’li Ali Semerci oldu. Ardından CHP’li mevcut Belediye Başkanı Yüksel Kepenek yeniden aday gösterildi.

AK Parti’den aday gösterilmeyen geçmiş dönem Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, bağımsız olarak adaylığını ortaya koydu. Ancak; Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüşen Devecioğlu, partiye katılarak Honaz’a aday gösterildi.

Bu süreçte ilçede sesler yükselirken, Honaz’ın siyaset sahnesinde de hareketlilik yaşandı.

Mustafa Karapınar

turgut devecioğlu yüksel kepenek honaz belediyesi ali semerci