Yılmaz İçen: "Yönetemedim" dedi ve istifa etti

Memleket Partisi Denizli Kurucu İl Başkanı Yılmaz İçen, il kongresine sayılı günler kala yaptığı açıklamada, görevinden istifa ettiğini açıkladı. İçen ile birlikte 6 yönetim kurulu üyesi de istifa etti.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen ve önemli açıklamalarda bulunan Memleket Partisi Denizli Kurucu İl Başkanı Yılmaz İçen, “Bugüne kadar süreci elimden geldiğince iyi yönetmeye çalıştım. Ama maalesef bazen elimizde olmayan, genel merkezle yönetimsel ayrılıklardan dolayı bazı yönetici arkadaşlarım ile beraber görevimizi bırakıyoruz. Budan sonraki süreçte de bağımsız olarak yolumuza devam edeceğiz. 87 arkadaş ilk etapta istifa kararı aldık. Diğer arkadaşlar yollarına devam edebilirler. Biz bu görevi, genel merkezin tavrı ile yürütmemiz mümkün değil, o nedenle görevimizi bırakıyoruz” dedi.

“ACIPAYAM’DA HABERİM YOKTU”
Genel Başkanın Denizli’ye geldiği gün Acıpayam’da gerçekleşen programına atıfta bulunan İçen, “Acıpayam’da yapılan programdan benim maalesef haberim yoktu. O zaman ipler kopmaya başladı. Bir ilçe başkanı genel merkezi arayıp divan başkanı istiyorsa, ya da ilçe başkanı sizden yardım istemiyorsa burada il başkanlığı yapamazsınız. Genel merkezdeki arkadaşlar Denizli’de farklı yapı oluşturmaya çalışabilirler. Biz böyle yola çıkmadık. Biz CHP’de bazı bu tip yanlışları gördüğümüz için oluşuma girdik” dedi.

İNCE’YE ULAŞAMADIM
Denizli’deki gelişmeler için Genel Başkan Muharrem İnce’yi aradığını anlatan ve kendisine dönmediğini söyleyen İçen, “Genel başkanımızı aradım. Yardımınıza ihtiyacım var dedim. Hala beni aramadı. İl Başkanı sizburaya tayin etti iseniz yardım istiyorsa dönmek zorundasınız. Dönmüyorsa babam olsa ben onla yol yürümem. İstifaya neden olan bir başka neden de Çal’da dün kongre yapıldı. Çal’a kongreye gittim. İl Başkanlarından utanmış olacaklar ki sıradan meclis üyesini divan başkanı yapmışlar. Siz ne yaparsınız bu durumda? Yapacağınız bir şey kalır mı? 11.00’de istif kararımızı aldık. Biz sorumluluk sahibi insanlarız. Hepimiz işlerimizde iyi birer yöneticiyiz ancak ben yönetemedim” dedi.
Mustafa KARAPINAR
 

yılmaz i̇çen: “yönetemedim” dedi ve istifa etti yılmaz i̇çen memleket partisi denizli denizlidesiyaset denizli in haberleri denizliden haberler muharrem i̇nce