Yerli, milli, Türk tipi başkanlık sistemi istiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Denizli'de hitap etti. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine Denizli'ye övgüler yağdırarak başladı. Erdoğan, 'Denizli bağımsızlığın özgürlüğün kıymetini iyi bilir. Düşmana en güçlü tepkiyi veren Denizli'dir. Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin çağrısı ile milli mücadeleye katıldı. Düşman işgaline uğramadı ama en ön saflarda yer aldı. ' dedi.

 

RUKUDA SECDEDE EĞİLDİK’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli’deki konuşmasından bölümler….

Türkiye, 16 Nisan’da tarihi bir tercihte bulunacak. Yapacağımız iş basit ülkemizin eski yönetim sistemi ile mi yoksa yeni bir sisteme mi geçeceğini tercih edeceğiz. Eskide hükümetler mecliste kuruluyordu. Koalisyon kuruluyordu o koalisyon otellerde kuruluyordu. Medya patronlarını hükümet kurup yıktığı dönemleri hatırlayanlar vardır. 1950’den bu yana her 16 ayda bir hükümet değişmiştir. Biz beşer planında hiçbir gücün önünde eğilmedik. Biz sadece rabbimizin huzuruna rukuda secdede eğildik.

 

HEPSİ ÇİFT BAŞLILIKTAN RAHATSIZDIK

9 ayda 16 ayda hükümetlerin kurulup indiği ülkede istikrar güven olur mu? 1960 darbesinden sonra Cumhurbaşkanları ve başbakanlar birbirlerini yemiştir. Hepsi çift başlılıktan rahatsızdı. Gazi İnönü ile kavgalıydı. İstifasını bile istedi. İnönü kendi başbakanı ile kavgalıydı. Rahmetli Menderes geldi ondan sonra istikrar geldi.  Cumhurbaşkanı ve başbakanın bir tarafa çektiği Türkiye krizlerden başını kaldıramadı. Türkiye Cumhurbaşkanı ve başbakan kavgaları ile uğraşıyordu. 15 senedir. Türkiye nasıl kalkınıyor. Artık koalisyonlar olmadı bizler ülkemizi sıçrattık.

 



AYDIN DENİZLİ YOLUNU

ÖRNEK GÖSTERDİ

Denizli 15 yıl önce neydi bu gün ne oldu? Başbakan değildim Sayın Gül başbakandı Aydın Denizli arası 105 kilometrelik bölünmüş yol vardı. 14 yıl önce söz verdik Aydın Denizli arası bölünmüş yol yaptık. Çardak havaalanını yaptık. Bunların herkes uzaya giderken bunların meşgul olduğu şey Gezi parkında oyalanmaktı. Biz eğitimi, sağlık adalet ve neler yapabiliriz ona baktık. 75 üniversite varken 181’e çıkardık. Şu anda üniversitesi olmayan il yok. Bununla kalmadık üniversitelerdeki öğrenciler dilenci durumuna düşürüyorlardı ciddi rakamlarda burs verdik.

 



DERDİĞİMİZ İNSAN

Türkiye’de dersliklerin sayısını arttık. 270 bin derslik ilave ettik. 70-80 kişilik sınıflarda tahsil yapıyorduk ortala 30 olacak dedik. En fazla milli bütçeden payı milli eğitime ayırdık. Derdiğimiz insan. Akıllı tahtalarla sınıflar donatıldı sağlıkta adımlar atık. İlçelerde bile hastaneler kurduk. Şimdi şehir hastaneler kuruyoruz. Mersin Yozgat açıldı. Bugün Isparta açılışı var. Biz sıçramak zorundayız. Onun için çok çalışacağız. 16 Nisan üretimi, çok daha süratli kalkınmayı, Ana muhalefetin bu ülkede terör estirdiği zamanları biliriz. Bunlar Menderes idama götürülürken alkışlayanlardı. Bunlarda demokrasi yok. Almanya, Hollanda, İsviçre, Belçika’da demokrasi mi var. Bunlarda inanç özgürlüğü adına bir şey yok.

 

NEYE HAYIR DEDİKLERİNİ BİLMİYORLAR

Türkiye’de istikrar ve güven ortamını teminat altına alacak Cumhurbaşkanlığı sistemi devreye girince 2023 hedefine daha sağlam ilerleyeceğiz. 14 yılda 19 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Halep burada ise arşın Denizlide. Hayırcılar bi garip 15 Temmuz şehitler köprüsü yapılırken hayır dediler. Fatih Sultan Mehmet köprüsü yapılırken de hayır dediler. Yavuz Sultan Selim köprüsü temeli atılırken de hayır dediler. Marmaray’ın temeli atılırken de hayır dediler. 3 yılda Marmaray’dan geçenlerin sayısı 200 milyonu aştı. Avrasya tüneline de istemezük dediler. Şimdi otomobilleri ile geçiyorlar. Bunlar hayır derken neye hayır dediklerini bilmiyorlar. Şimdi de bilmiyorlar. Osman Gazi köprüsünü yaparken de hayır diyorlar. 18 Mart Çanakkale köprüsü temeli atıldı. 2023’te açılışı yapılacak. Dünyanın bir numaralı köprüsü olacak. Türkiye yapar. İstanbul’da bir numaralı hava limanı açılışı yapacağız. Tamamı bittiğine 150 milyon yolcu kapasitesi olacak.

 

KİMLER HAYIR DİYOR BAKIN

Kandil’deki PKK terör örgütünün başındaki, Pensilvanyadaki FETÖ’cü, İmralıdaki hayır diyor. Hayır diyenler düşünsün kimler hayır diyor. Bizim ne içeride ne de dışarıda kimseyle kavga etmek gibi niyetimiz yok. Biz soydaşlarımızın hakkı ve hukukunu savunmak zorundayız. Bu millet varsa hep beraber biz de varız. Milletin birlik ve dirliğine helal gelirse o zaman kıyamet kopmuş demektir. Ülkemizin ve milletimizin başına kötü bir şey geldiği zaman hep beraber kıyameti yaşarız. Suriye’de, Irak’ta yaşanan acıları takip ediyorsunuz bizi bu duruma düşürmek isteyenlere karşı en büyük gücümüz birliğimiz, dirliğimiz, kardeşliğimizdir. 16 Nisan bunun tescili, teyididir.

 



TAYYİP ERDOĞAN FANİ

Bu güne kadar vatandaş aleyhine bir adım atmamışızdır. Hizmetlerden projelerden hangi bölge köken görüşten olursa olsun herkes yararlanmıyor mu? Yüreğimiz milletimizin tamamı için atmıyor mu? Anayasa değişikli faydalı olacağına inanmasak neden arkasında duralım. Kendim için bir şey istiyor olabilr miyim? Bizler faniyiz. 16 Nisan’a çıkmaya senedimiz var mı? Tayyip Erdoğan’dan sonra ne olacak diye soruyorlar. Bu Tayyip Erdoğan için yapılan bir sistem değil ki. Biz yeni yönetim sistemi ile bir adım atıyoruz. Gelecekteki hedeflere ulaşmamızı sağlayacak bir yönetim sistemini kazandırmaktır. Yerli, milli, Türk tipi başkanlık sistemi istiyoruz.

 

KORKAKLAR ZAFER ANITI DİKEMEZ

81 vilayette benim milletim tereddütsüz alanlara döküldü. Bizler de son ana kadar Ankara’mı İstanbul mu pilotum bilmiyordu. Alçak uçuşlar yaptılar. Bizler bunlara rağmen halk ile kucaklaştık. 16 17 saatte karşılığını aldık. Korkaklar zafer anıtı dikemez. Bunlar helikopter, tank ile saldırıyordu ama bizim gencimiz yaşlımız hanım kardeşlerimiz tereddüt etmedi. O gece gövdesini siper eden bir milleti gördüm ben. 249 şehit verdik. Ama ülke kurtuldu millet kurtuldu. Batılılar var ya 3 gün geçmeden başsağlığı dileğinde bulunan olmadı. Bunlara güvenmeyin onlar FETÖ’yü destekliyordu. Kime kötülük yaparsanız karşılığını bulursunuz. Demokraside yatırımlarda daha güçlü bir Türkiye için yönetim sistemimizi yeniliyoruz. Türk milleti devamlı değişime öncülük etmiş bir millettir. Bu günde tercihini değişimden yana kullanacaktır. Mevcut düzenin çarpıklıklarından yararlanan bunu istemeyecektir.

 



180 YALAN UYDURMUŞLAR

18 madde için 180 yalan uydurmuşlar. 2011 yılından bu yana sivil anayasa için yalvardık. İpe un serdiler. 60 maddeyi ortak hal ettik. Bunlar ekmeden biçmeye alışmışlar. Türkiye’nin meselesi kaçarak çözülmez ki. Gerektiğinde bedel ödeyeceksin. Hizmetlerin bedelini tehdit, darbe girişimleri, hayatımıza yapılan kastlarla ödedik. Türkiye Cumhurbaşkanlığı hükmet sistemi ile daha iyi yönetilecek. Türkiye daha çok yatırım yapacak. Daha büyüyecek. Gen soru kalkacak. Güvenoyu kalkacak. İstikrar olacak. Hükümet 5 yıl ben bu işi götüreceğim diyecek. Şikayet mi var. Yazılı soru önergeleri ile anayasa mahkemesine kadar soru önergesi verilebilir. Milletin derdine bizler derman oluruz.

 

ŞU AN 25-30 YAŞ ARASI 5 MİLLETVEKİLİ VAR

18 yaşındaki gençlerin parlamentoda ne işi var diyorlar. Bu tamamen 18-25 yaş arası gençlerle dolacak değil ki, şu an 25-30 yaş arası 5 milletvekili var. Şu anda dünyada 59 ülkede 18 yaşi grubu parlamenyoya girme hakkı var. Biz ülkemizde de gençlerin önünü açacağız. Fatih Sultan Mehmet 21yaşında İstanbul2u fatih etti mi onlar bizim önderlerimiz. Onlar yaptı ise yeni Fatih’ler çıkacaktır. Bu değişimi hayata geçirmeden hedeflere ulaşamayacağımızı gördük.

 



GÖZÜM DENİZLİ'NİN OYLARINDA OLACAK

Denizli'ye çok yatırımlar yaptık. Ekonomiyi Denizli'nin evladı Nihat Zeybekci'ye teslim etti. 953 milyon lira toplam maliyeti olan eserlerin açılışını yapacağız. 16 Nisan'a kadar durmak yok. gayret edeceğiz. Denizlimizi çok daha faklı yerlere taşıyacağız. ülkemizde şehrimize ve Denizlimie hayırlı olsun. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Türkiye'nin de Denizli'nin de 6 Nisan'dan sonra yapılacak çok işi var. 16 nisan'ı başarı ile anlatmamız lazım. Her evet mührü 2023 hedeflerinin hayata geçmesi için atılan adımdır. Denizli evlatlarına bu imkanı sağlayacak mı? Halk oylaması gecesi gözüm Denizli'nin oylarında olacak

Mustafa KARAPINAR