Yeniden Refah Partililer iktidara talip!

Yeniden Refah Partisi Denizli teşkilatı, yeni hizmet binasında ilk toplantısını gerçekleştirdi. Genel merkezden önemli isimlerin katıldığı toplantıda, ülke gündemine dair değerlendirmeler yapılarak partinin sorunlara karşı çözüm önerileri gündeme getirildi ve 'iktidara talibiz' mesajı verildi.

Yeniden Refah Partisi'nin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Sungur, Denizli ziyaretinde il binasında partililere seslendi. Denizli İl Başkanı Fevzi Yapıcı, partililer ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Basri Çayır’ın da hazır bulunduğu 15 Temmuz Şehitler Meydanı'ndaki Yeniden Refah Partisi Denizli il binasında partililere hitap eden Sungur, ülke siyasetine dair değerlendirmeler bulundu. Ekonominin can çekiştiğini söyleyen Sungur, "Dükkanlar siftahsız kapanıyor. Ülkemizde yatıyoruz zam, kalkıyoruz zam, otururken zam öbür gün de vergi. Zam ve vergiyle bir ülke idare ediliyorsa bilin ki o ülkenin iflas etmesi yarın kadar yakındır. Borçlanmayı da bu aziz milletimiz ödeyecek. O yüzden biz bu ülkenin ekonomik olarak iyiye gittiğini düşünmüyoruz. Çöküşe doğru gidiyoruz” dedi.

“10 MİLYON GENCİMİZ İŞSİZ”

TÜİK verilerine göre ülkemizde 5 milyon işsiz vatandaşın olduğunu söyleyen Sungur, bu işsizlerin sayısına içine tarım çalışanların dahil olmadığını söyledi. Sungur, “Bu ülkede taşını sıksa suyunu çıkaracak 10 milyon gencimiz işsiz. Üniversite mezunlarının yüzde 30'u işsiz. Elinde kapı gibi diploması, doktorası var, ama dayısı eksik. Diplomanız var fakat Ankara'da dayınız yoksa işe girme imkan ve ihtimaliniz yok. Denizli'de bir kardeşimiz 3 diploma sahibi de olsa, İngilizce ’yi ana dili gibi konuşsa da bir işe münacat etse, öbürü de liseyi bitirse, eğer lise bitirenin dayısı varsa bu memlekette iş sahibi oluyor. Bizim iktidarımızda kimsenin dayısı olmasına gerek yok. Devletin kendisi bu milletin dayısı olacak." dedi.

“TÜRKİYE HER ALANDA MİLLİLEŞMELİ”

Eğitim sistemini de eleştiren Sungur, "Bakanın biri geliyor TEOG var diyor, öbürü geliyor TEOG kalksın diyor. Biri ders sayısı fazla diyor azaltıyor. Biri teneffüs uzun diye kısaltıyor. Kim gelirse gelsin eğitimin tamamını millileştirmediğiniz müddetçe bizim eğitimde başarılı olmamız mümkün değil” dedi. Tarımda yaşanan sorunlara da değinin Sungur, "Çiftçi tarlasına bakıyor. Tarlam seni eksem de mi zarar etsem, ekmesem de mi zarar etsem. Böyle bir ülke olur mu? Arpa, buğday, çavdar, yulaf, mercimek, nohut, kuruyemiş çeşitleri ve saman tamamıyla yurt dışından geliyor. Yeniden Refah Partisi iktidarında böyle olmayacak." dedi. Türkiye'nin her alanda millileşmesi gerektiğinin altını çizen Sungur, Yeniden Refah Partisi Denizli Teşkilatı'nın ilçeler dahil tamamlandığını belirtti.