Yeni rota RUSYA

Denizi olmayan Denizli'yi su ürünleri ihracatçısı haline getiren Özpekler şimdi de gözünü Rus pazarına çevirdi. Yasin Özpek, Rusya'dan 500 ton balık siparişi aldıklarını, ilk geminin doğru yola çıktığını söyledi.

Denizi olmayan Denizli’yi su ürünleri ihracatçısı haline getiren Özpekler Özpekler Su Ürünleri, şimdi de gözünü Rus pazarına çevirdi. Özpekler Özpekler Su Ürünleri Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Özpek, Rusya’dan 500 ton balık siparişi aldıklarını, ilk geminin Rusya’ya doğru yola çıktığını söyledi.

 

Denizli’nin su ürünleri anlamında dışa açılan penceresi olan ve uzun yıllar Çivril Gökgöl, Gölhisar Barajı, Tekkeköy, Çameli, Işıklı, Köyceğiz Karaçam, Fethi Örendeki çiftliklerde alabalık üretimi yapan ve Dünyanın birçok ülkesine işlenmiş deniz ürünleri ihracatı yapan Özpekler Su Ürünleri, gözünü Rusya’ya çevirdi. En büyük ihracatını Avrupa’ya yapan Özpekler, Avrupa pazarından yaşanan sıkıntılar nedeniyle yeni pazar arayışına geçti. Denizli, Burdur ve Muğla’daki alabalık üretimi yapan Özpekler Özpekler Su Ürünleri, Türkiye’nin Rusya ile ilişlerin düzenlemesinin ardından Rusya’ya 500 ton alabalık ihracatı yapacak. 2 yıldır Rusya ile balık satmaya çalıştıklarını anlatan Özpekler Su Ürünleri Yönetim Kurulu üyesi Yasin Özpek, “Rusya ile temaslarımız sürüyordu. Ancak sebeplerden dolayı satamamıştık. Geçtiğimiz günlerde Karadenizli firmalarla anlaşamaya vardık. Rusya’dan 500 ton balık siparişi aldık.  İlk gemi Rusya’ya doğru yola çıktı. İhracatımız artarak devam edecektir” dedi.

kaynak: www.denizlihaber.com

Özpekler rusya İhracat yasin Özpek