Yeni partinin ipuçlarını anlattı

MHP Eski İl Başkanı Yasin Öztürk, Meral Akşener öncülüğünde yakın bir zaman da hayata geçecek parti çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Öztürk, parti kimliğini 'milli merkez parti' olarak açıkladı.



MHP Eski İl Başkanı Yasin Öztürk, Meral Akşener öncülüğünde yakın bir zaman da hayata geçecek parti çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Öztürk, parti kimliğini “milli merkez parti” olarak açıkladı. 



Milliyetçi Hareket Partisi’nde Dr. Devlet Bahçeli’ye karşı başlatılan parti içi muhalefetin Denizli’deki önde gelen isimlerinden biri olan MHP Eski İl Başkanı Yasin Öztürk, parti kurma çalışmalarında gelinen aşamayı www.denizlidesiyaset.com yazarlarından Mustafa Karapınar’a değerlendirdi. Eski İçişleri Bakanı MHP Milletvekili Meral Akşener öncülüğünde kurulacak partinin mutlaka yakın bir zamanda hayata geçeceğini anlatan Öztürk, sohbetimizin satır aralarında önemli bilgiler de verdi. 

HERŞEY PROFESYONELLERDE

Parti ismi ve logosu belli oldu mu? 

Parti ile ilgili bütün çalışmalar profesyonel ekipler tarafından yapılıyor. Parti ismi ve logosu henüz belli değil. Profesyonel ekip çalışmasının neticesinde kurmaylarımıza sunulacak doneler değerlendirilip karar verilecek. 

BAŞARILI OLAMADILAR

Geçmişte Abdüllatif Şener ve Emine Ülker Tarhan, örnekleri var. Parti kurdular ancak başarılı olamadılar. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Geçmiş dönemde AKP’den ayrılan Abdüllatif Şener parti kurdu. Yine CHP’den ayrılan Emine Ülker Tarhan da parti kurdu. Ancak onların parti kurduğu zamanda şartlar tam olarak olgunlaşmamıştı. Ne Şener, AKP tabanından; ne de Tarhan CHP’den oy alamadı. Başarılı olamadılar. 

ŞİMDİ ŞARTLAR OLGUNLAŞTI

Geçmişte kurulan partilerin tutunamadığına dair bir gerçek var. MHP’nden ayrılan bu oluşumun tutup tutmayacağı konusunda fikriniz nedir? 

2002’de AKP’nin kurulduğu döneme bakarsanız insanların siyaset ve siyasetçiden ümidi kalmamış, yeni bir arayış başlamıştı. Tam o esnada Recep Tayyip Erdoğan bu ihtiyaca yanıt verdi. Kurduğu parti ile 15 yıldır iktidarda. Bizim için de aynı durum söz konusu. AKP’den umudunu kesen, CHP ve MHP’den beklediğini bulamayan insanlar alternatif arayışındalar. Herkes bir liman aramaktadır. Biz o liman olacağız” dedi. 

MİLLİ MERKEZ PARTİSİ

Meral hanım öncülüğünde kurulacak partiyi nasıl nitelendiriyorsunuz?

Öncelikle partimizin milliyetçi kimliği kesinlikle olacak. Bunun yanında ne tam sağa ne de tam sola yakın tamamen milli değerleri ön planda tutan merkez parti olacaktır. Toplumun her kesimini kucaklayacak, bütünleştirecek bir parti olacaktır. Toplumdaki ayrışmayı gidermek en büyük hedefimiz olacaktır. 

SÜRPRİZLER VAR 

Parti hayata geçtikten sonra sizden sürpriz bekleyebilir miyiz?

Partimiz hayata geçtikten sonra Türkiye genelinde teşkilatlanma çalışmaları başlayacak. Denizli’nin bu teşkilatlar arasında en güçlü ve ses getiren teşkilat olacağını şimdiden söyleyebilirim. Partimize MHP’den CHP’den hatta AKP’den geçmek isteyen isimler var. Onları da zaman içinde transfer edeceğiz. Ancak önceliğimiz, daha önce siyaset yapmamış, ülkenin geleceğinden endişe duyan ülkesini, milletini, vatanını, bayrağını seven isimleri bir araya getireceğiz.

yasin öztürk meral akşener milli merkez chp mhp ak parti