Yaza Kadar Üniversiteler Tatil, Uzaktan Eğitime Geçilecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır'daydı. İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan; 'Üniversitelerimizin tamamında Kredi Yurtlar Kurumu'na ait tüm yurtları misafirhane olarak kullanacağız. Yaz tatiline kadar üniversitelerimiz tatil. Uzaktan eğitimle devam edeceğiz' dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin yaşandığı bölgelerde gerçekleştirdiği incelemelerine bugün de Diyarbakır’da devam etti. Enkaz bölgelerinde incelemelerde bulunan ve vatandaşlarla bir araya gelen Erdoğan, incelemenin ardından açıklama yaptı. Erdoğan; “Bu depremler ülkemizin yakın hafızasındaki en büyük depremlerden biri olan 1999 depreminden 3 kat daha büyük ve daha yıkıcı. 500 km’lik bir alanda yıkıma yol açmıştır. depremin hissedildiği illerimiz 13,5 milyon insanımızı kapsıyor. Fay hatlarına yakın yerleşim yerlerimizin kimi yerlerinde taş üstünde taş kalmadı desek yeridir. İkinci deprem gündüz yaşanması nispetiyle daha az can kaybına yol açsa da ilk deprem 04.17’de gerçekleşmiş ve ciddi can kayıplarına yol açmıştır” dedi.

“21 Bin 43 Can Kaybımız Var”

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaşamını yitiren ve yaralı olan vatandaşlara dair son rakamları da açıklayarak; “Yaşadığımız depremde 21 bin 43 can kaybımız var. 80 bin 97 yaralı vatandaşımız olduğu bilgisini de sizlerle paylaşalım. Diyarbakır’da 7’si tamamen yıkık 320’ye yakın bina kullanılamaz hale gelmiştir. Diyarbakır’da 255 can kaybımız var. 901 yaralı vatandaşımız da hastaneye kaldırıldı” dedi.

“Enkaz Altında Hiçbir Vatandaşımız Kalmayacak”

Erdoğan açıklamalarına şöyle devam etti: “Enkaz altında ölü ya da diri hiçbir vatandaşımızı bırakmayacağız. Çalışmaların tamamlanmasının ardından depremde yıkılan şehirlerimizin yeni baştan inşasına başlayacağız. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmemek için hazineden 100 milyar TL kaynak ayırdık. 10 ilimizde yurt içi ve yurtdışından gelen 160 bin personel çalışmalarını sürdürüyor. Askerimiz, polisimiz ve jandarmamız da görevlerinin başındalar.”

“Üniversiteler Tatil, Uzaktan Eğitime Geçilecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerle ilgili de önemli bir açıklamada bulundu. Erdoğan; “Üniversitelerimizin tamamında Kredi Yurtlar Kurumu’na ait tüm yurtları misafirhane olarak kullanacağız. Yaz tatiline kadar üniversitelerimiz tatil. Uzaktan eğitimle devam edeceğiz” dedi.
 

deprem depremaçıklama erdoğanaçıklama erdoğandepremaçıklama ünniversitelertatilmi uzaktaneğitim kyk erdoğanüniversitelertatil