Vatan Partisi'nden Buldan'a çıkartma!

Vatan Partisi Denizli Milletvekili adayları Buldan'da vatandaşlarla buluştu, sorunları dinlediler, çözüm önerilerini anlattılar. Köklü ve çok çeşitli tarımsal üretimi ve tarihsel dokuma sanayisi ile ülke ekonomisinde önemli bir tutan Buldan'ın son yıllarda sıkıntılar yaşadığını söyleyen Vatan Partisi milletvekili adayları bu sorunların Vatan Partisi'nin Üretim Devrimi programı ile aşılacağını belirttiler.


Vatan Partisi Denizli Milletvekili adayı Sabri Kasapoğlu girdi maliyetlerindeki artışın tarımsal üretimi zora soktuğunu üreticileri üretmekten vazgeçirdiğini belirterek üreticilerin destekleneceğini söyledi. Çiftçiye ucuz mazot, ucuz gübre, ucuz ilaç vereceklerini söyleyen Kasapoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün yalnız Buldan değil tüm Denizli aynı sorunu yaşıyor. Yıllardır köylüyü kambur gören bu neoliberal anlayışı yıkacağız. Yeniden köylü milletin efendisi olacak. Üretici baş tacıdır diyoruz. Tarıma dayalı sanayi desteklenecek hammadde üretimi artırılarak ithalatın önüne geçilecektir. Alım garantili sözleşmeli üretim teşvik edilecek üretici tüccarın insafına terk edilmeyecektir.”

PAMUK STRATEJİK ÜRÜN!

Buldan deyince akla dokumanın geldiğini belirten Vatan Partisi milletvekili adayı Sabri Kasapoğlu pamuk olmazsa nasıl dokuma olacak diye sordu. Tekstilin merkezi Denizli’de pamuk üretiminin eskiye göre çok azaldığını ifade eden Kasapoğlu , “Açıklanan taban fiyatlar ve desteklemeler maliyeti bile karşılamıyor. Eskiden pamuk ihtiyacımızı karşılayacak üretim yaparken bugün ancak yüzde 40-50’sini karşılayabiliyoruz. Yarısını Amerika’dan, Yunanistan’dan, Meksika’dan ithal ediyoruz. Bu utanç verici bir durumdur. Bu kadar stratejik bir ürünün tarım ülkesi olan Türkiye’de ithal edilmesi akla uygun bir davranış mıdır? Onun için diyoruz ki pamuk başta olmak üzere tüm ürünlerde ihtiyacı karşılayacak üretim mutlaka gerçekleştirilecektir. Vatan Partisi üreticilerin Milli Hükümetini kuracaktır. Güçlü Devlet, Üreten Millet ilkesi ile zorlukları aşmak için oylar Vatan Partisi’ne” dedi.     

vatan partisi vatan partisi denizli sabri kasapoğlu