Vatan Partisi Adayı Elif Çobanoğlu sahada!

Vatan Partisi Denizli 3. Sıra Milletvekili adayı Elif Çobanoğlu ulaşımda temel anlayışın demir ve denizyolu taşımacılığını geliştirmek olması gerektiğini belirterek Vatan Partisi iktidarında gereksiz otoyol yapımına son vereceklerini söyledi. Elif Çobanoğlu otoyol yapımının hem pahalı, hem oldukça büyük üretimde kullanılabilecek arazileri engellediğini hem de geçiş güvenceli gibi uygulamalarla hazineye ve vatandaşın cebine ilave yükler getirdiğini ifade etti.


Elif Çobanoğlu, ülkemizin coğrafi olanaklarını ve İpek Yolu’ndaki konumunu değerlendiren, kaynakları verimli kullanan, güvenli, ucuz ve halkın ihtiyaçlarına cevap veren toplu ulaştırma ve taşımacılık siyaseti izleneceğini söyledi. Karayoluna öncelik yerine demir ve denizyoluyla ulaşımın geliştirileceğini ve ucuzlatılacağını ifade eden Çobanoğlu, böylece çarpık kapitalizmin trafik anarşisine, can ve mal kaybına, enerji israfına ve çevre kirlenmesine son verileceğini dile getirdi.


 
Çobanoğlu şöyle devam etti: “Bütçe açığımızın büyük bir kısmı akaryakıt ve doğal gaz alımından kaynaklanmaktadır. Karayolu ulaştırma ve taşımacılığından uzaklaştıkça bu açık azalacaktır. Onun için demiryolu ile ulaşım ve taşımacılığa yatırım yapılacak, yeni demiryolları döşenerek, eski demiryolları teknolojik gelişmelere uygun olarak iyileştirilecektir. Denizli İzmir arası otoyol için yapılan masraf ile Denizli İzmir arası hızlı trene ek olarak Denizli Ankara arasına da hızlı tren yapılırdı. Ayrıca karayolu demir yolundan 2,7 kat daha fazla arazi kullanıyor. Fazla arazi de üretimde kullanılabilirdi.

Denizyolu onarım istemez!
Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde denizyolunun kullanılması özendirilecek ve yaygınlaştırılacaktır. Limanlar devlet eliyle çoğaltılacak ve geliştirilecektir. Özelleştirilmiş limanlar kamulaştırılacak ve devletçe işletilecektir.”   
 

denizli denizli haberleri denizli vatan partisi vatan partisi aday elif çobanoğlu vatan milletvekili vatan partisi milletvekili seçim seçim aday seçim 2023 seçim vatan partisi