Vatan kanadının seçime bakışı: "Sandıktan çözümsüzlük çıktı"

Vatan Partisi Denizli İl Başkanı Mehmet Çobanoğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2'nci tura kalması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çobanoğlu; 'Seçmenin mesajı şu; 'ey Cumhur İttifakı, ey Millet İttifakı ikinizde çözüm üretemiyorsunuz. İkinizde yeterli değilsiniz.' Seçmen böyle diyerek ikisini de cumhurbaşkanlığı konusunda yeterli oya taşımadı. Bu seçimden çözümsüzlük çıktı' dedi.

Başkan Çobanoğlu seçmenin mesajını sandıkta verdiğini söyleyerek; “Seçmen zaten 1. turda mesajını verdi. Seçmen Türkiye’de çözüm arıyor. Seçmenin mesajı şu; ‘ey Cumhur İttifakı, ey Millet İttifakı ikinizde çözüm üretemiyorsunuz. İkinizde yeterli değilsiniz.’ Seçmen böyle diyerek ikisini de cumhurbaşkanlığı konusunda yeterli oya taşımadı. Bu seçimden çözümsüzlük çıktı. 28 Mayıs seçiminden de bir çözüm çıkacağını düşünmüyoruz” dedi.

“İkisine de kefil olamıyoruz”

Başkan Çobanoğlu, Vatan Partisi olarak bu seçimde kimi destekleyecekleri sorusunu ise şu şekilde yanıtladı: “Seçmenler aklıselim bir tercihte bulunacaktır. Ancak önümüzde çok büyük zorluklar var. Biz parti olarak bu zorlukların çözülmesi konusunda elimizden geleni yapacağız. Vatan Partisi olarak seçimde kimin yanında olacağımızla ilgili henüz bir kararımız yok. Bu iki kesimde çözüm üretmedikleri için halkımıza ‘biz şuraya kefil oluyoruz’ diyemiyoruz. Belli bir kararımız yok.”

 

 

vatan partisi vatan partisi seçim vatan partisi seçim ittifak vatan partisi denizli mehmet çobanoğlu