Van'dan Gelen Çağrıya Kulak Verdi

Van'da 17 ay önce dünyaya gelen SMA hastası Metin bebek için aile yardım çağrısında bulunmuştu. Ailenin çağrısına yanıt Denizli'den geldi. 44 yaşındaki inşaat işçisi Mehmet Ablay, 'Van'da yaşıyan minik bebeğimize umut olmak bizim en büyük vazifemizdir. Metin bebeğe her türlü desteği vermeye hazırım.' dedi.

Van’da yaşayan Berivan ve Ersin Öndil çiftinin 17 ay önce ikiz bebekleri dünyaya geldi. İkizlerden birinin hareket bozukluğu karşısında hastaneye başvuran aile bebeklerinin SMA tip 1 hastası olduğunu öğrendi. Teşhisin ardından aile çocuklarının hastalığının yüzde 95 tedavisi olan, tek dozluk Zolengsma ilacına ulaşabilmesi için valiliğe başvurdu ve kampanya için onay aldı. 3,5 ay önce başlatılan kampanyada henüz yüzde 3‘lük kısım tamamlanırken, aile evlatları için yardım çağrısında bulundu.

ÇAĞRI DENİZLİ’DE KARŞILIK BULDU
SMA tip 1 hastalığı ile mücadele eden Metin bebek için, Denizli’de yaşayan inşaat işçisi 44 yaşındaki Mehmet Ablay gönüllü oldu. Ailenin sesine kulak veren Ablay , “Van’da yaşıyan minik bebeğimize umut olmak bizim en büyük vazifemizdir. Metin bebeğe her türlü desteği vermeye hazırım.” diyerek Metin bebek için her türlü yardımda bulunacağını dile getirdi.