Van'dan Denizli'ye Uzanan Ses

İkiz çocuklarından biri SMA tip 1 hastalığı ile mücadele eden Berivan ve Ersin Öndül çifti, hayırseverlere seslenerek 'Bizim bebeğimiz de sizin evladınız olabilirdi' diyerek toplumsal bilinç oluşması anlamında önemli bir mesaj verdi ve yardım istedi.

Ülke ve Denizli gündemini sıklıkla meşgul eden ve çeşitli kampanyalarla vatandaşların da bilgi sahibi olmaya başladığı SMA tip 1 hastalığı ile aileler seslerini duyurma ve evlatlarının sağlına kavuşması için yardım istemeye devam ediyor. Denizli’de zaman zaman yapılan kampanyalar kadar Türkiye genelinde aynı hastalıktan dolayı yaşam mücadelesi veren çocukların anne ve babaları da kitlelere ulaşma ve tedavi için lazım olan giderleri karşılamanın telaşında.

VAN’DAN GELEN SESE KULAK VERİN
Bunun son halkası da Van’dan geldi. Denizli’deki hayırseverlere seslenen Berivan ve Ersin Öndül, “Bizim bebeğimiz de sizin evladınız olabilirdi” diyerek toplumsal bilinç oluşması anlamında önemli bir mesaj verdi. 16 ay önce dünyaya gelen ikizlerden birinin yürümeye başlarken diğeri ölüm ile savaştığına dikkat çeken aile, “6 aylıkken SMA tip 1 hastalığı teşhisi konan Metin bebek her SMA hastası gibi kullanması gereken ilaçlara ulaşmaya çalışıyor. Kas hastalığı olarak bilinen SMA tip 1 hastalığı taşıyan bebeğimiz, hastalığının yüzde 95 tedavisi olan, tek dozluk Zolengsma ilacına ulaşabilmesi için valilik onaylı kampanya başlatıldı. (22-1442) sorgulanama kodu ile hayırseverler bakabilir. 2 ay önce başlatılan kampanyada henüz yüzde 2 ‘lik kısmı tamamlandı. Türkiye’nin dört bir yanından yardım bekliyoruz. Denizli’de aynı hastalıkla mücadele eden aileler olduğunu biliyoruz. Evlatlar hepimizin” dedi.