Uysal sert konuştu

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Denizli programına DGC Basın Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısı ile başladı. Uysal burada net ifadelerle neden hayır dediklerini anlattı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı salonumda düzenlediği basın toplantısında referandumda neden "hayır" dediklerini anlattı. 

 

DP İl Başkanı Aşkın Çelik'in de hazır bulunduğu basın toplantısında DPGenel Başkanı Uysal konulmasında şunları söyledi:" 2010 referandumunda hayır diyenleri darbeci diyenler bugün terörist laftası ile itham ediyorlar. Kendi beka sorunları neticesinde kamu kaynakları ile propaganda yapılıyor olmasından dolayı bu değişime hayır denir. Ahbap çavuş düzenine hayır diyoruz. Dünya 5'ten büyüktür ama Türkiye Cumhuriyeti de Recep Tayyip Erdoğan'dan büyüktür. Bir kişi istediği için evet diyorlar. O ne biliyorsa olsun denilmektedir. Bunu  kabul edebilmek mümkün değildir"dedi. 

 



Anayasal düzenden tek kişilik devlet düzenine geçileceğini savunan Uysal, "Sabah kalktığımızda Türküye'nin bölümünde eyalet düzeni kurulmasını istemiyorsak, mal varlıklarımıza, temel hak ve özgürlüklerimizi gasp edilmiş olarak görmek istemiyorsak hayır demek zorundayız. Sadece siyasal sınırlar içinde değil diğer coğrafyalarla da etkin olması için iklim değişimine ihtiyaç vardır. Cumhurbaşkanı, 16 Nisa'ndan sonra Avrupa birliği ile ilgili referandum yapmak istiyorum diyor. Batı Avrup'da müslüman ve Türklük karşıtlığı haline getirildi. Türkiye bunu hak etmiyor. Terör örgütleri ile Oslo'da, İmralı'da müzakere ettiniz. 7 Haziranda "Seni başkan yaptırmayacağız" dediklerinde onların terörist olduklarını fark ettiniz. 15 yıllık keyif uygulamaya son vermek için hayır denilmelidir. Menderes, Demirel ve Özal'da başkanlık istiyordu diyorlar. Onlar tek adam rejimlerini istemediler. Saddam'ın Irak'ı, Esat'ın Suriyesi'nin durumu ortadadır. Doğruya doğru yanlışa yanlış demek lazım. Türkiye'nin bugün yaşadığı sorunları derinleştirecek uygulamaya gerek yok.