Uysal: Şark kurnazlığı yapıyorlar

Buldan'da kalabalık bir gruba konuşan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 'Şark kurnazlığı ile referandum Türkiye'nin bir numaralı gündemi haline geldi. Milletimiz neye evet neye hayır diyeceğinin bilinmesi istenmiyor.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Buldan’da ilçe halkı ile kucaklaştı. Buldan Belediye Düğün Salonu’nda yapılan buluşma coşku içinde geçti. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’ın da katıldığı buluşmada DP Lideri Uysal neden “hayır” dediklerini katılımcılara anlattı.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’ın açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Uysal, sözlerine, kurtuluş savaşı dönemine atıfta bulunarak, “Bir millet hayır dediği için vatan sahibi olmuştur. Türkiye'nin dayatmalarla karşı karşıya kalmasını üzülerek izliyoruz. Ülkemizde olduğu kadar manevi coğrafyalarda da etkili olacak güçlü ülkeye ihtiyaç vardır. Ülkemiz ciddi bir kuşatmanın altındadır. Bu coğrafyada her şeye rağmen kendi kaderini azim ve kararlılıkla yerine getirmiş millet olarak varız. Bu gün ülkemiz ve milletimiz kimlik krizine düşürülmek istenmektedir. İçten ve dıştan Türkiye'nin operasyonlara açık hale getirildiğini üzülerek izliyoruz” dedi.



“2010’DA DARBECİLİKLE İTHAM EDİLDİK”

Türkiye'nin Cumhuriyet kurulduğu günden bu yana kendisine yönelik stratejik tehlike olmadığı sürece taraf olmadığımızı hatırlatan Uysal, “2010 da hayır dedik darbeci itham edildik bugün terörist olarak damgalanıyoruz. Buldan’da terörist olmaz. Kendi hür vicdanları ile verilen karar var. 15 Temmuz darbe girişimi, bizlere geçmiş dönemlerde yaşanan darbeleri hatırlattı. Sonrasındaki gelişmelere baktığımızda millet olarak ortak bir paydada buluşup sıçramaya vesile olacağını düşündüm. Ama Yenikapı ruhunu parçalamak için AKP harekete geçti. Şark kurnazlığı ile referandum Türkiye’nin bir numaralı gündemi haline geldi” dedi.                       



“EVET ÇIKMAYACAK”

Milletin kafasının çok karışık olduğuna dikkat çeken Uysal, “Milletimiz neye evet neye hayır diyeceğinin bilinmesi istenmiyor. Yalanlarla insanların referandum dışında her şeyi konuşarak süreci geçirmek istiyorlar. Erkan Yolaç evet alabilmek için takla atardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da evet çıkartalım diyor çıkmayacak.