Üniversitelere giriş sınavı kaldırılacak!

Vatan Partisi Denizli Milletvekili adayı Uğur Saçma kendisinin de üniversite öğrencisi olduğunu belirterek Vatan Partisi iktidarında üniversite sınavlarının kaldırılacağını ve üniversitelere girişin ortaöğretime dayandırılacağını ifade etti.


Ülkemizin yetişmiş insan gücü en önemli kamu değerlerimizdendir diyen Uğur Saçma şunları söyledi: “İlk ve ortaöğretim güçlendirilecektir. Bu eğitim kurumlarında yetişen gençlerimizin, hayatın her alanında yol gösterici ve nitelikli bilgi ve becerilerle donanmaları sağlanacaktır. Üniversiteye giriş sistemi orta öğretime dayandırılacak ve fırsat eşitliği gerçekleştirilecektir. Ortaöğretimin amacını üniversiteye giriş sınavını kazanmaya indirgeyen eğitim karşıtı anlayış ve uygulamaya son verilecektir. Yetişmiş insan gücümüzün dağılımı Üniversite Giriş Sınavının bozucu ve yıpratıcı etkilerinden kurtarılacaktır. Üniversite Giriş Sınavı adım adım kaldırılacaktır. Gençlerimizin ilgi ve yetenekleri ile seçtikleri meslekler arasında uyum sağlanacaktır.
Milli plana göre, ekonomik, toplumsal ve kültürel kalkınmanın ihtiyaçlarına cevap veren meslek eğitimi gerçekleştirilecektir. Anaokulundan yükseköğrenime kadar tüm eğitim basamaklarında ücretsiz eğitim politikamız gereği her kademedeki özel ve vakıf üniversiteleri de kamulaştırılacaktır.


Yurt hizmetleri ücretsiz olacak!
Herkesin yükseköğrenim alma hakkını sağlamak için milli kalkınmanın gereğini yerine getirecek ve üretim devrimi ihtiyaçlarımızı karşılayacak bir planlama ile mevcut üniversiteler yeniden yapılandırılacak şayet ihtiyaç varsa yeni üniversiteler de açılacaktır. Ancak gençlerimizin barınma, sosyalleşme ve spor hizmetlerini gerçekleştirecekleri yurt, spor alanları ve sosyal tesisler yapılmadan hiçbir üniversite açılmayacak, var olan üniversitelerin de bu ihtiyaçları öncelikli olarak giderilecektir. Kendi kentinde okuyan gençler dışında her öğrenci mutlaka yurtlara yerleştirilecek, barınma ve yemek ücretsiz olacaktır. 


Üniversitelerin bilimsel niteliği artırılacak!
Üniversitelerimiz bilimsel araştırma ve bilim eğitimi yanında halka sundukları hizmetlerle, milletin geleceğinin kurulmasına katkıda bulunan Cumhuriyet kurumları olarak yeniden düzenlenecektir. Üniversiteler, çalışmalarını, bilimden ve bilimin evrensel ölçütlerinden ödün vermeksizin oluşturulacak milli bilim gündemleri doğrultusunda üretim devriminin bilim ve insan kaynağını sağlayacak şekilde yürüteceklerdir. Üniversitelerimizde, Kemalist Devrimi tamamlama amacının gereği olarak, idari, mali özerklik ve bilimsel özerklik hayata geçirilecek ve iç işleyiş demokratik yapıya kavuşturulacaktır.

 

vatan partisi vatan partisi denizli denizli vatan denizli milletvekili milletvekili milletvekili aday seçim seçim aday uğur saçma milletvekili adayı uğur saçma