Ulu Cami'nin dışı seni içi beni yakar

Denizli ve Ege Bölgesi'nin en büyük Camisi Ulu Cami, harap görüntüsü ile dikkat çekiyor. 2004 yılında Mühendis Hilmi Yağcıoğlu tarafından yapılan caminin durumu, cami cemaatini Denizlilerin içini acıtıyor. 

Denizli Belediye Eski Başkanı Ali Aygören döneminde yıkılan ve yıkıldığı dönemde de Denizli’nin gündemini uzun süre meşgul eden Ulu Cami’nin yerine aynı isimle yapılan cami, Denizli’ye yakışmıyor. Yapıldığı dönem 2004 yılında halıların yerleştirildiği, aradan geçen 13 yıl içinde bir daha da değişmediği öğrenilen halıların durumu görenlerin için acıtıyor.

KAPILAR DA İÇLER ACISI

Denizli’nin vizyon camilerinden biri olarak gösterilen Ulu Cami’nin giriş kapılarındaki harap olmuşluk da dikkat çekiyor. 4 tane giriş kapısı olan caminin kapısının bir tanesi 3 yıl önce yapıldı. Ancak çeşitli nedenlerden dolayı kalan 3 tanesi bir türlü yapılmadı. 

TURİSTLER GELİYOR

Denizli Santral Garajına yakın olması hasebiyle yerli ve yabancı turistlerin de uyrak yerlerinden biri olan Ulu Cami’de fotoğraf çektiren turistlerin de bu manzara ile karşılaşması zaman zaman cemaat tarafından da yadırganıyor. Abdest alınan şadırvanın zaman içinde yıpranması, öte yandan Ulu Cami’nin isminin görüldüğü tabelenin da küçük olması eleştiri oklarına neden oluyor. 



BAYANLARIN ABDEST 

ALACAK YERİ YOK


Son olarak en dikkat çeken konuların başında ise normal namaz vakitlerinde 2300 kişi, Cuma namazlarında da avlusu ile birlikte yaklaşık 4500 cemaat kapasiteli ulu Cami’ye ibadetlerini yapmak amacıyla gelen bayanların abdest alacak yer bulunmaması geliyor. Cemaatin ortak görüşü ise, dış görünüş anlamında ihtişamlı, ancak içe girildiğinde ise farklı bir manzara ile karşılaşılan caminin bir an önce Denizli’ye yakışır duruma getirilmesi isteniyor.

Mustafa KARAPINAR

ulu cami denizli