Üç lideri birbirine bağlayan ortak isim 

Emekli olduktan sonra siyasete atılan eski emniyet görevlisi Yavuz Kaplan, memuriyetlik görevinde pek çok az insana nasip olacak üç büyük siyasi lider ile bir şekilde mesai yapma imkanı buldu. Kaplan, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde AK Parti'den Denizli Milletvekili Aday Adayı oldu.


Denizli Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğünden emekli olduktan sonra siyasete atılan Yavuz Kaplan, uzmanlık alanları ile dikkat çekiyor. Kaplan ile Türk Siyasetine damgasını vuran ve kitleleri arkasından sürükleyen üç lider ile bir şekilde yolları kesişti. Memuriyet görevi nedeniyle MHP Lideri Merhum Alpaslan Türkeş, BBP Lideri Merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve Milli Görüşün Lideri Merhum Necmettin Erbakan ile de çeşitli vesilelerle mesai yapan Kaplan, Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunda bulundu. Kaplan, memuniyetlik görevinin tamamlanmasının ardından gönül verdiği AK Parti’de siyasete girmeye karar verdiğini söyledi. Özel yaşamında Dünya Dedektifler Birliğinde yurtiçi ve yurtdışı eğitimleri de veren Kaplan, memuriyetlik hayatımız boyunca birçok yerde görev yaptık. Tam zamanlı olmasa bile dönemsel olarak üç lider ile çalışma imkanı bulduk” dedi. 



“HER TÜRLÜ ÇALIŞMAYA KATKI KOYMAYA HAZIRIM”

14 Ağustos 2001 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ülkesine inanan isimlerin omuz omuza vermesi ve milletin teveccühü ile başlayan yolculuk, zaman zaman akamete uğrasa da bu günlere gelmesini bildi. Bir dönem memur maaşlarını bile ödeyemez durumdaki Türkiye, günümüzde savunma sanayii büyüyen ekonomisi ve geleceğe yön veren yatırımları ile dünyada adında söz ettiriyor. Tarih kitapları, 2023 sonrası “Türkiye Yüzyılı” olarak nitelendirdiğimiz ve yeniden şahlanış olarak adlandırılan bu dönemi altın harflerle yazacaktır.  Kadını, genci, esnafı, memuru, işçisi emeklisi, işvereni Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkartmak adına yapılacak her türlü çalışmaya katkı koymaya hazırız. Dünya Lideri, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu onurlu ve zorlu yolculukta ben de varım demek için aday adayı oldum. Dün, bu davaya gönül veren yüzbinler vardı. Bu gün ise orta doğudan balkanlara, Arap ülkelerinden Türk Cumhuriyetlerine kadar kader birliği yapmış milyonlar var. Bizler de bu kutlu davada bir nefer olabilirsek ne mutlu bizlere” dedi. 

BİRÇOK GÖREVLERDE BULUNDU

1973 yılında Burdur ili Yeşilova ilçesinde dünyaya gelen Kaplan, 1992/1993 yılları arasında Elazığ Polis okulunda okudu. 1997/2001 yılları arasında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 1993 yılında Ankara Polis kolejinde polis memuru olarak mesleğe başladı. 1993/1997 yılları arasında Ankara Polis Koleji, 1997 yılları arasında Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığında Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğünde çalışmaya başladı. 2001 yılında Olay yeri İnceleme Şube Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı bünyesine geçtiğinden dolayı 2003 yılına kadar burada çalıştı. 2003/2009 yılları arasında Elazığ Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğünde çalıştı. 2009/20013 yılları arasında Sarayköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme, Güvenlik, TEM, KOM, Çocuk Bürolarında çalıştım ve 2013/2020 yılları arasında da Denizli Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğünde çalıştı. 2020 yılı Ağustos ayında yıpranma dahil 33 yıl 6 ay üzerinden emekli oldu. 2004 yılından bu yana Olay Yeri İnceleme, Adli Bilişim İncelemeleri, Adli Görüntü İncelemeleri, Adli Ses İncelemeleri ve Adli Grafoloji ve Adli Belge İncelemeleri alanında Adalet Bakanlığı bünyesinde bilirkişilik yapmakta. Emekli olduktan sonra bu hizmetlerime YK Özel Kriminal olarak iş hayatına devam ediyor. 2014 yılından bu yana da Denizli Adliyesi Uzlaştırma Bürosu kapsamında da uzlaştırmacılık yapmakta. Ayrıca YK Tekstil, Enerji, Gübre ve İnşaat alanlarında şahıs şirketi olarak faaliyet göstermekte. Halen AK Parti Pamukkale İlçe Başkanlığında Sandık Kurulu Başkanlığında görevli.