"Türkiye Tek Yürek" kampanyasında rekor bağış toplandı

Asrın en büyük felaketi olan depremlerde 11 ilde yaşanan ağır hasarlar nedeniyle depremzedelere destek olmak adına TV kanalları ortak yayında bir araya geldi. Ünlü isimlerin yer aldığı canlı yayında yayına telefonla bağlanan ve SMS atan bağışçıların destekleriyle 115 milyar 146 milyon 528 bin TL toplandı.

11 ili vuran Kahramanmaraş depreminin ardından 'Türkiye Tek Yürek' deprem bağışı kampanyası başlatıldı. 15 Şubat akşamı 8 ulusal televizyon kanalının yer aldığı ortak canlı yayında bağışlar toplandı. 'Türkiye Tek Yürek' deprem yardım kampanyasında; Türkiye'nin önde gelen iş insanları, ünlü isimler ve spor camiasından ünlü isimler ile birlikte binlerce vatandaş bağış miktarlarını açıkladı. Depremzedelerin yaralarını sarmak için düzenlenen yardım kampanyasında 115 milyar 146 milyon 528 bin TL bağış toplandı. SMS bağışı ise 9 milyon 10 bin adede ulaştı.



Bedenleri Küçük Yürekleri Kocaman

Türkiye Tek Yürek kampanyasında ünlü isimleri telefonla arayarak desteklerini açıklayan bağışçılardan dikkat çekenlerden biri de çocuklar oldu. Birçok çocuk kumbaralarını kırarak biriktirdikleri tüm paraları depremzedelere armağan ettiklerini duyurdu. Çocukların bu davranışları herkesi hem duygulandırdı hem de gururlandırdı.

 

türkiyetekyürek kampanya depremkampanya destek depremdestek tekyürek tekyürekbağış kampanyabağış ortakyayın kampanyabağışçılar