Türkiye'nin en büyük ikinci oto galeri sitesi Denizli'de yapılacak!

Denizli'de 11 Eylül 2020'de kurulan ve faaliyetlerini sürdüren Denizli Motorlu Araç Satıcıları Derneği ve Kooperatif tarafından toplantı düzenlendi. Derneğin ve Kooperatifin tanıtımının yapıldığı ve çalışmaların aktarıldığı toplantıda Denizli Motorlu Araç Satıcıları Derneği ve Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Koçkaya, Ankara'dan sonra Türkiye'nin en büyük ikinci 'Oto Galeri Sitesi'ni Denizli'de kuracaklarını müjdeledi.


Denizli Motorlu Araç Satıcıları Derneği, 11 Eylül 2020 tarihinde kurulmuştu. Kurulduğu günden bu yana önemli çalışmalara imza atan dernek ve aynı ismi taşıyan Kooperatif tarafından 3. Sanayi Sitesi Merkezefedi Belediyesi Nergis Toplantı ve Düğün Salonu’nda tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Denizli Demirciler Odası Başkanı Halit Tavşan ve arsa sahipleri adına Mehmet Efe, çok sayıda dernek üyesi katıldı.



“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK İKİNCİ ‘OTO GALERİ SİTESİ’Nİ DENİZLİ’DE KURACAĞIZ”
Dernek ve Kooperatifin kuruluş amacı ve çalışmaları hakkında katılımcıların bilgilendirildiği toplantıda konuşan Denizli Motorlu Araç Satıcıları Derneği ve Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Koçkaya, Ankara’dan sonra Türkiye’nin en büyük ikinci ‘Oto Galeri Sitesi’ni Denizli’de kuracaklarını müjdeledi.



“132,5 DÖNÜMLÜK PROJE DENİZLİ’YE 4,5 KİLOMETRE UZAKLIKTA”
Projenin detayları hakkında da bilgiler veren Başkan Koçkaya; “ Denizlimize Türkiye’nin en büyük projelerinden birini kazandırmak için kollarımızı sıvadık. Derneğimizin şu anda galericilik mesleği ile uğraşan 285 üyesi bulunmaktadır. Denizli’ye yeni bir galericiler sitesi kazandırmak için kooperatifimizi kurduk. Denizli’ye 3’üncü Galericiler Sitesi’ni kazandırmak adına elimizden geleni yapıyoruz. Hazırlıklara başladık. Yerimiz Kumkısık bölgesinde olacak. TÜVTÜRK’ün tam karşısında. Denizli’ye sadece 4,5 kilometre uzaklıkta. Halkımız rahatlıkla gelebilir. 132,5 dönüm üzerine kurulu projemiz 295 adet dükkandan oluşmaktadır. Bunlardan 42 tanesi ticari araçlar için, geri kalanlar da hususi araçlar içindir. 25 adette sosyal tesis dükkanı vardır. 10 dönüm üzerine açık oto pazarı da bulunmaktadır. Sitemiz Ege Bölgesi’nin en büyük Türkiye’nin ise en büyük 2’nci Galericiler Sitesi olma özelliği taşıyacak. Ankara’daki Otonomi 550 dükkanla Türkiye’nin 1’inci en büyük sitesidir. Merkezimiz Denizli’yi tüm Türkiye’ye tanıtacak olup, çok büyük bir cazibe ve işletme merkezi olacaktır. Hem istihdam hem ticarette kente iyi bir ivme kazandıracaktır. En büyük amacımız da; şehir içerisinde kalan dükkanı olmayan esnaflarımıza dükkan edindirmektir. Bakanlık kararıyla galericilerin şehir dışına taşınma durumu söz konusu. Hali hazırdaki galericiler sitesindeki dükkanlar yetersiz ve dolu. Bu nedenle esnaflarımız mağdurdu. Bunun önüne geçmek için kooperatifimizi kurduk. Projelerimizi hazırladık. Resmi izinlerimizi aldık. Çalışmalara başladık” dedi.



“BİZE DÜŞEN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRMEKTİ”
Toplantıda katılımcılara seslenen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan da; “Sevgili İsmail ve Sevgili Volkan ile yollarımız 2016’da kesişti. Yaşanan sıkıntıları ben daha meclis üyesiyken biliyordum. 2014-2019 yılları arasında hem Merkezefendi hem Büyükşehir meclis üyesiydim. Büyükşehir meclisinde söz alarak yaşanan sıkıntıları dile getirmiştik. Daha sonrasında başkan olmak nasip oldu ve bize düşen o dönemki mücadelemizi sürdürmekti. Mücadele diyorum ama biliyorsunuz benim tavrım ve tarzım her zaman uzlaşmadan yanaydı. Çok büyük emek verdiler. Dernek başkanımız ve yönetimi ile defalarca toplantı yaptık. Yol göstermeye çalıştım. Onlar da çok mücadele ettiler. Yeri geldi umutlandık yeri geldi moralimiz bozuldu. Hep birlikte tekrardan başladık. Asıl emek onlarda. Biz belediyecilik konusunda yol göstermeye çalıştık” diye konuştu.