"Turizm Konusunda En Şanslı İlçe: Çal"

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, Denizli ilçelerinin turizm konusundaki durumlarını değerlendirdi. Çal ilçesini 'en şanslı ilçe' olarak adlandıran Başkan Şen, diğer ilçelerin de etkili çözümler üretmesi gerektiğini dile getirdi.

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, Denizli ilçelerinin turizm alanında yaptığı çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Başkan Şen; “Denizli’de turizm konusunda ilçeler bazında bakıldığı zaman en şanslı ilçenin Çal olduğunu düşünüyorum. Çünkü yerel işletmeler birlik sağlayarak Çal Bağ Yolu Projesi başlattılar. Çal Belediye Başkanımız Fethi Bey de konuyla çok ilgili. Çal Kadın Kooperatifi var. Çal önümüzdeki yıllarda ilçeler arasında çok daha fazla nitelikli ziyaretçi alacak bir ilçemiz olacaktır. Diğer ilçe belediye başkanlarımızın da özellikle yerli turistlerin ilgisini çekebilmek için onların oraya geldiğinde vakit geçirebileceği değişik özellikler sunmaları lazım. Kadın kooperatiflerinin desteklenmesi lazım. Yöresel ürünlerin satışının gerçekleştirilmesi, yöresel yemeklerin misafirlere sunulması lazım” dedi.

“Pazar Günleri Dükkanlar Açık Olmalı”

Başkan Şen, özellikle ilçelerde Pazar günleri dükkanların kapalı olmasının turizmin gelişimini engellediğini vurgulayarak; “Denizli’nin her ilçesinin ayrı ayrı özellikleri ve güzellikleri var. İlçe belediyelerinin de bu güzellikleri daha etkili hale getirebilmesi için turist geldiğinde nerede yemek yiyecek, tuvalet ihtiyacını nerede karşılayacak, nerede alışveriş yapacak bunları çözmesi gerekiyor. Yerli turistler genellikle Cumartesi ve Pazar günü ziyaretlerini yaparlar. İlçelere gittiğinizde Pazar günü bir bakıyorsunuz dükkanlar kapalı. İn cin top oynuyor. Bir ilçe bir şehir turizmden pay almak istiyorsa insanların yoğun olarak geldiği günlerde dükkanların açık olması lazım. Denizli Merkez için de Kaleiçi için de geçerli. Ziyaretçilerin yaş ortalaması genellikle 65 ve üzeri oluyor. Bu insanların arabadan indiği zaman ilk ihtiyaçları tuvalet oluyor. Buraya geldiklerinde kebapçılarda bile doğru düzgün tuvalet yok. Bu sorunları çözmemiz lazım” ifadelerine yer verdi.


 

denizli denizlihaberlerl denizliçal denturod gazimuratşen çalilçesi çalturizm fethiakcan