TÜGVA hem yurt, hem burs imkanı sağlıyor

TÜGVA Yurtlarda öğrencilere sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına uygun ev konforu sunuluyor. Bu şekilde öğrenclere hem yurt hem burs imkanı da sağlanıyor. TÜGVA Denizli İl Temsilcisi Ali Durmuş, 'Binaları hem aileler, hem öğrenciler rahatça gezilebililir' dedi.

TÜGVA Denizli İl Temsilcisi Ali Durmuş, Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrencilerde doğal olarak barınma telaşı başladığını, KYK yurtlarına talebin oldukça yoğun olduğunu ve kontenjanların şimdiden dolmuş durumda olduğunu belirtti. Ev kiralarının yükselmesiyle birlikte öğrenciler yurtlara yöneldiğini ifade eden Durmuş, internette pek çok özel yurt karşınıza çıksa da ya fiyatları dudak uçukladığını ya da gösterilenden farklı manzaralarla karşılaşıldığını dile getirdi. Başkan Durmuş, özel yurtların ticari amaçlarla işletilmeleri sebebiyle her öğrencinin bütçesine uymadığını, STK Yurtları özel yurt kategorisinde olsalar da sundukları imkanlar sebebiyle pek çok avantaj sağladığını belirtti. Sivil Toplum Kuruluşları olan vakıf ve dernekler tarafından işletilen yurtlar, öğrenciler için pek çok avantaj sağlıyor.

“TÜGVA YURTLARI SİZİ BEKLİYOR”

Son dönemde dikkat çeken yurtlardan birinin TÜGVA yurtları olduğunu söyleyen Durmuş, bu yurtlarda öğrencilere sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına uygun ev konforu sunulduğunu ifade etti. Ayrıca “Yurt İhtiyaç Bursu” kapsamında ihtiyacı olan öğrencilere %25, %50, %75 ve %100 oranlarında burs desteği sağladığını belirtti.  Bütün TÜGVA Yurtlarında; kahvaltı, akşam yemeği, wifi, 7/24 sıcak su, merkezi ısıtma sistemi, ortak alan ve öğrenci odası temizliği, çalışma odaları, mescit, kütüphane, çok amaçlı salon, konferans salonu, çamaşır odası ve ütü odası, valiz odası, ayakkabılık, revir, güvenlik kameraları olduğunu ifade eden Durmuş, merkezi konumlarda yer alan 35 yurduyla TÜGVA’nın, temel ihtiyaçlara ek olarak pek çok kültürel eğitim çalışmasına da yer verilmiş durumda olduğunu ve akademik çalışmaların desteklendiği eğitim programlarıyla öğrencilere kariyerlerini üniversite yıllarında inşa etme imkanı sunulduğunu söyledi. Durmuş, https://tugva.org/yurtlarimiz/ sayfası üzerinden incelenebilen yurtların, yurt personeline doğrudan ulaşılabiliyor, binaları hem aileler hem öğrenciler tarafından rahatça gezilebileceklerini dile getirdi. 

Denizli Tügva Yurtları Ali Durmuş Üniversite barınma sorunu Yurtlar Üniversite Özel yurt