Toplumsal cinsiyet eşitliği polemiğinde söz sırası eski vekil Dalbudak'da

24. Dönem AK Parti Denizli Milletvekili ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nda görev yapan Nurcan Dalbudak, ''Toplumsal Cinsiyet Eşitliği'' kavramı ile yapılacak çalışmaları Türk Aile yapısının muhafazası ve devamı açısından tehlikeli görüyorum' dedi ve Başkan Şeniz Doğan'a mesaj gönderdi.


AK Parti önceki dönem milletvekillerinden Nurcan Dalbudak, geçtiğimiz günlerde kendisi ve Ekonomi Eski Bakanı Nihat Zeybekci’yi hedef alan bir haber sonrası açıklamalarda bulundu. Haberin yanlış bilgilerden yola çıkarak yapıldığını öne süren Dalbudak, “Şahsımı ziyadesiyle üzdü” ifadesini kullandı.  Dalbudak açıklamasında, “Önceki dönem Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon üyeliği yapmamıştır. İstanbul Sözleşmesi de asla ve kat’a tarikatların zorlamasıyla feshedilmemiştir.  2011-2015 yılları arası 24. Dönem Denizli Milletvekili olarak Parlamentoda Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nda görev aldım. 2015 yılında da yine Kadın Sorunları Araştırma Komisyonu’nda çalışmalara dahil oldum. Mecliste görev yaptığım süre içerisinde 8 Mart 2012’de 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun yasalaşmasında naçizane katkım olmuştur. Bunun akabinde birçok ilimizde kadına şiddetin engellenmesi için ŞÖNİM dediğimiz şiddet önleme ve izleme merkezlerimiz kurulmuştur.  Yine 30.05.2012 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin’in Denizli programı sırasında Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda Denizli Belediyesi Kent Konseyi’nde temsili bir Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun açılışını yaptık” hatırlatması yaptı.

BAŞKAN ŞENİZ DOĞAN’A GÖNDERME YAPTI

Bütün bu çalışmaların kadın ve erkek fırsat eşitliğine yönelik çalışmalar olduğuna dikkat çeken Dalbudak, “Biz 2004-2008 yıllarında Anayasa değişiklikleri ile yasal yapısal değişikliklerle kadının eğitim, çalışma, sosyal ve siyasal hayatta önünde duran tüm engelleri kaldırdık. Eğitim alanında istihdam % 56’lara, çalışma hayatındaki istihdam %35’lere, hâkim, savcı, avukat, hukuk alanında kadın istihdamı % 30’lara kendiliğinden çıkmadı. Tüm bu rakamlar gayretli ve samimi çalışmaların ürünüdür. Bizim kadın ve kadın haklarını koruma konusunda halkımız nezdinde samimiyet testinden geçtiğimizi düşünüyorum.  Günümüzde Türkiye’ de ve dünyanın birçok ülkesinde tartışmalı olan ‘’Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’’ kavramı ile yapılacak çalışmaları Türk Aile yapısının muhafazası ve devamı açısından tehlikeli görüyorum. Şeniz Doğan hanımefendinin şahsına söyleyecek hiçbir sözümüz yoktur. Bu toplum, konu aile olunca, kendisinden bir kadın siyasetçi olarak daha önemlisi bir anne olarak çok daha hassas olmasını beklemektedir.  Eğer kurduğu komisyon, desteklediği çalışma kadın-erkek fırsat eşitliği olsaydı ilk alkışlayan kişi ben ve AK Parti siyasi kadroları olurdu” dedi.