Tiyatro oynuyorlar

AK Parti Denizli Milletvekili MKYK Üyesi Cahit Özkan, FETÖ terör örgütü ile ilgili değerlendirmesinde, tiyatro oyununun FETÖ'nün lobileri tarafından oynanmak istenen yeni bir oyun olduğunu söyledi.

“FETÖ, DAVALARI ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR”

 

Fethullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz davalarının üstünü örtme gayretine Denizli Milletvekili ve AK PARTİ MKYK üyesi Av. Cahit Özkan’dan sert tepki geldi. Yalanı ilke haline getiren terör örgütünün bu çabasının yersiz olduğunu ifade eden Özkan, “Şehitlerimizin ailesi ve milletimiz şunu bilmelidir ki bu davaların üstünün kapatılmasına asla izin vermeyeceğiz.” dedi.

AK Parti MKYK Üyesi Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan,katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Özellikle son günlerde darbe davalarında sanıkların ve FETÖcülerin tavrı ve söylemleri gündem konusu olmuştu. Hatta şehit ailelerin bu davalarda yalnız bırakıldığı ve darbe davalarına hükümetin yeterli desteği vermediği iddiaları gündeme gelmişti. 

Konu hakkında konuşan Denizli Milletvekili Özkan, davaları,başlangıç sürecinden bitiş sürecine kadar takip edeceklerini ve şehit ailelerini asla yalnız bırakmayacaklarını söyledi.

Asıl tiyatroyu bunlar yapıyor”

FETÖ davalarındaki sanıkların yalanlarına da değinen Özkan, şu ifadeleri kullandı: “Sanığın yalan söyleme hakkı vardır. Mahkemeleri yanıltmak suçtur ancak kişi yargılanırken bunu yapmak suça girmiyor.  Onlar da bunu yapıyor. Yalan söylüyorlar sürekli… Takiyeyi, yalanı kendine iş edinmiş bir terör örgütünün mensuplarının mahkemelerdeki tiyatrosal durumu bizi şaşırtmıyor. Bizelimizden geldiği kadar, gerek Ankara’daki gerekse Denizli’deki davaları takip ediyoruz. Tabi darbecilerin yalanları şehit yakınlarını yaralıyor ama ortada bir gerçek var ki, yaptıkları savunmalar birer yalandan ibaret.” “Örgütü, Pensilvanya’dan gelen talimatlarla diri tutmaya çalışıyorlar.” diyen Özkan, “Mahkemelerde suçlamaları reddetme, yalan atma ve her şeyi inkâr etme talimatlarını yerine getiriyorlar. Örgüt, davaların üzerini kapatmaya çalışıyor.” dedi.

Davaların sonuna kadar takipçisiyiz”

Bu tiyatro oyununun FETÖ’nün lobileri tarafından oynanmak istenen yeni bir oyun olduğunu vurgulayan AK Parti MKYK Üyesi Özkan, “Bu lobiler, bu davaların kapatılmasını hedefliyor. Bu yönde çalışmalar yapıyorlar. Ancak biz bu davaları sonuna kadar takip ediyoruz. AK Parti olarak zaten davalara müdahiliz. Şehitlerimizin aileleri ve milletimiz müsterih olsun, bu davaların üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu. FETÖ ile mücadelede ana muhalefeti de eleştiren Özkan, “Muhalefet, FETÖ ile mücadelede hükümeti yalnız bırakmıştır. 15 Temmuz gecesi de Ana Muhalefet partisi liderinin nasıl kaçtığı da ortadadır. Milletimizin gözü önünde cereyan eden olaylardır bunlar. Asıl CHP, FETÖ’nün siyasi ayağı konusunda hesap vermelidir. Muhalefet algı operasyonlarını bırakıp, FETÖ ile mücadelede hükümete destek vermelidir.” şeklinde konuştu.

 

cahit Özkan ak parti mkyk fetö