Tırnakların renkli dünyası: Colored Nail's Stüdyo!

Nail art çılgınlığı Türkiye'de bambaşka boyutlara ulaştı. Birbirinden güzel figürlerin, minimal ojelerden hoşlananların da ilgisini çekecek türden!

 

Denizli’de de bu sektörün öncülerinden olan Colored Nail’s Stüdyo’nun işletmecisi genç girişimci Neslihan Özel, www.denizlidesiyaset.com’un muhabirlerinden Nurhayat Ertan Yetiş’e merak edilenleri anlattı.

İŞTE O RÖPORTAJ:

Nurhayat Ertan Yetiş: Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Neslihan Özel: Merhabalar ben Neslihan Özel. Denizli’de doğdum. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nden mezun oldum. 28 yaşındayım. Bakıma ve güzelliğe önem veren biriyim. Kendimi bildim bileli bir insanın öncelikle kendisi için bakımına önem vermesi gerektiğini düşünürüm çünkü ben de kendimi bu şekilde daha pozitif hissetmişimdir. Bakım bana temizliği çağrıştırdığı için kadın da erkek de kendine önem vermelidir.

İnsanların mutluluğu beni de mutlu eder bu sebeple insanları mutlu etmek için elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışırım.

Nurhayat Ertan Yetiş: Nail art nedir?

Neslihan Özel: Nail art bir tırnak sanatıdır. Tırnaklarımızın üzerine çizdiğimiz, karaladığımız; resimler, desenler veya koyduğumuz bir nokta dahi Nail art kategorisine girer.

Bir süre özel eğitim kurumlarında öğretmenlik yaptım fakat sektörde mutlu olamadığımı fark ettim. Çocukluğumdan beri tırnak, oje, resim üzerine çok ilgim vardı. Hatta lisede özellikle kuzenimin tırnaklarına normal oje ve makyaj fırçaları, tel toka gibi aletleri kullanarak resimler çizerdim. Resim çizmek küçüklüğümden beri bana göre ayrı bir sanattır ve en büyük hobimdir. Tırnak bakımı ve görünümü benim için her zaman çok önemlidir. Sonrasında erkek arkadaşımın da desteğiyle bir stüdyo açmaya ve bu sektöre katılmaya karar verdik.

Nurhayat Ertan Yetiş: Nail art dediğimizde hangi uygulamaları kapsıyor?

Neslihan Özel: Nail Stüdyolarında neler yapıyoruz diyecek olursak yine tırnak üzerine yaptığımız tüm işlemleri ve el bakımını katabiliriz. Protez tırnak, jel tırnak, tırnak güçlendirme, manikür, kalıcı oje, tırnak dizaynı, tırnak yeme tedavisi, tırnak eti yeme tedavisi, el peeling, el ve tırnak bakımı, günlük oje gibi birçok uygulama içerir.

Nurhayat Ertan Yetiş: 2 yıl öncesine kadar Türkiye’de uygulama çok fazla bilinmiyordu. Ancak son zamanlarda oldukça popüler. Şu an bu kadar çok tercih edilmesinin sebebi nedir?

Neslihan Özel: Manikür ve takma tırnaklar aslında yıllardır hayatımızda olan özellikle kuaförlerde popüler olan işlemlerdi. Fakat tırnak bakımı ayrı bir özen içeren uygulamadır. Vücudumuzda en çok ellerimizi kullanırız en çok bakım da ellerimizin ihtiyacıdır. Özellikle kalıcı oje ve jel tip protez hayatımızda son 2 senede oldukça yer edindi.  Sebebi ise oldukça kullanışlı olmalarıdır. Çünkü kadınların bakımı çok daha geniş bir çerçeveye sahiptir ve kalıcı oje yada kalıcı protez tırnaklar bizim hayatımızı kolaylaştırır. Kadınlar mutfakta temizlikte ya da hayatın çoğu noktasında oldukça yoğun olduğu için ellerinin her zaman bakımlı olmasını ister. Bu kalıcı ve kaliteli işlemler sayesinde bu bakım uzun süre etkisini gösterir. Bu bakım için de özel tırnak stüdyoları sektöre giriş yaptı diyebiliriz.

Nurhayat Ertan Yetiş: Yaptığınız işin en zor kısmı nedir?

Neslihan Özel: Yaptığımız işin en zor kısmı sanırım diğer sektörlerle benzerdir diye düşünüyorum. Her insan farklıdır her insanın elleri ve tırnakları da farklıdır. Her insanın istekleri de farklıdır. Farklı yapılı tırnaklara ve farklı kişiliklere sahip olmamız ise sürekli yenilik ve devamlı çalışma, pratik yapma ister.

Nurhayat Ertan Yetiş: Kalıcı oje ya da jel tırnak yaptıran kişilerin kullanırken dikkat etmesi gereken şeyler var mı? Uzun kullanım için tavsiyeleriniz nelerdir?

Neslihan Özel: Özenli kullanım her alanda olduğu gibi tırnaklarımızdaki işlemlerin de uzun ömürlü olmasını sağlar. Protez tırnaklarımızı kalıcı ojelerimizi çıkarmaya, soymaya çalışmamalı sökmek için uğraşmamalıyız. Bu hem tırnağımıza zarar verir hem de yaptığımız bakımın boşa gitmesine sebep olur. Kısacası tırnağımızı bir bebek gibi görmeliyiz.

Nurhayat Ertan Yetiş: Denizli’de çok fazla nail art stüdyosu var. Bu rekabet ortamında diğerlerinden farklı olmak için neler yapıyorsunuz?

Neslihan Özel: Tamamen el işçiliğine bağlı bir sektör olduğu için aslında her uzmanın işlemleri farklılık gösterir. Bu da bizim müşteri portföyümüzü belirler. Kaliteli ürün kullanmak ve sürekli pratik yapmak bu noktada önemlidir. Önemli olan nokta ise istekleri karşılayabilmek.

Nurhayat Ertan Yetiş: Saç, makyaj ve moda gibi sektörler oldukça yenilikçi ve değişken. Nail artta da durum böyle mi?

Neslihan Özel: Nail Art’ta da bu durum tamamıyla yenilikçi ve modaya uyum sağladığını düşünüyorum. Örneğin geçmişte french çizimi ya da daha sade ve düz renkli tırnaklar popülerken şu an renkli frenchler cıvıl cıvıl tırnaklar çizim ağırlıklı resimler daha popüler. İlerleyen dönemlerde tırnaklarımızı bir tuval olarak göreceğimize inanıyorum. Ben de özellikle portre animasyon çizimleri üzerinde çalışıyorum. Her zaman dediğim gibi tırnaklarımız duygularımızı yansıtır ve bu ayrı bir sanattır.

nail art denizli nail art neslihan özel tırnak bakımı manikür