TDP Lideri Sarıgül: Delege ağalığını bitiriyoruz

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Denizli'de partisini anlattı. Genel başkanı delegelerin değil üyelerin seçeceğini söyleyen Sarıgül, 'Biz Ankara'ya kiracı değil, ev sahibi olmak istiyoruz' dedi.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, bir dizi ziyaret ve programlar için geldiği Denizli’de önemli mesajlar verdi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde ilçe başkanları ve partililerle beraber düzenlediği basın toplantısında Sarıgül’e İl Başkanı Orçun Sarıhan da eşlik etti. Konuşmasında ülke ve Denizli gündemini değerlendiren Sarıgül, orman yangınlarına atıfta bulunarak, “Yangın olur olmaz bölgeye ilk intikal eden bizdik. Olayları detaylı bir şekilde gördük. Yangına mazot ile giden, ondan siyaset üreten bir parti olmadık. Ciğerlerimiz yandı. Yangınlar bittikten sonra da eksikleri ve tedbir yollarını konuşacağız. Orman çalışanlarına, emniyet görevlilerine ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Parti ayrımı gözetmeden herkes yangınların sönmesi için çaba gösterdi” dedi.

GENEL BAŞKANI ÜYELER SEÇECEK
Parti olarak reform ve yenilik yaptıklarını anlatan Sarıgül, “Türkiye’deki bütün partiler aydı” diyerek kendi farklarını ortaya koydu. “Türkiye Değişim Partisi delege ağalığını bitirecek” diyerek sözlerine devam eden Sarıgül, “Bizim partimizde Türkiye’nin kaderini belirleyecek genel başkanları delegeler değil, üyeler belirleyecek. Eylül ayında yapılacak kongrede isteyen her üye genel başkanlığa aday olabilecek. Üyeler genel başkanı seçecek” dedi.

“ANKARA’DA EV SAHİBİ OLMAK İSTİYORUZ”
Türkiye’nin en şefkatli partisi biziz. Bileğimizi kimse bükemez. Bizim görevimiz, biz sadece doğruları söyleme ve yerine getirme gayretinde olacağız. Partimizde inançlı yürekler, mert kadrolar yola çıktı. Türkiye Değişim Partisi’nin bayrağını Ankara’ya dikmek istiyoruz. Biz Ankara’ya kiracı değil, ev sahibi olmak istiyoruz” dedi.

GÖÇ DALGASINA DEĞİNDİ
Türkiye’nin göç dalgası ile karşı karşıya olduğuna değinen Sarıgül, “Suriye’den gelenlere şevkat ile kucağımızı açtık. Ancak herhangi bir olaylarda ben Türkiye’ye gideyim mantığı doğru değil. Avrupa Birliği, insan hakları, barış, özgürlük diyen Avrupa Birliği ile göç dalgasını beraber çözmeliyiz. Türkiye Değişim Partisi siyasetin dilini, şeklini değiştirecek. Nezaket ve zerafet getirecek. Ankara’da demokrasi sofrası kuracak. Ankara’ya vatan Sofrası kurağız. Herkes o sofradan doyacak.
Mustafa KARAPINAR
 

orçun sarıhan tdh mustafa sarıgül denizliden haberler denizli in haberleri denizlidesiyaset tdp lideri sarıgül: delege ağalığını bitiriyoruz denizli