Tarihe yolculuk yaptık

Denizli basın hayatının geldiği nokta DGC'nin düzenlediği söyleşide masaya yatırıldı. Genç muhabirler için ders niteliğindeki söyleşide tarihe yolculuk yapıldı.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezinde "Denizli Basınının Lintype'den Dijitale" başlıklı söyleşi yapıldı.

Cemiyet Başkanı Osman Boyacı, Gazeteci Ferruh Ölmez, Engin Ünal, Kamil Abalı, Mesut Güler'in konuşmacı olarak katıldığı söyleşide, Engin Ünal, teknolojiyi mesleki tecrübe ile birleştirmenin önemine değindi ve meslekte kalıcı olabilmek için emek vermenin gerekliliği üzerinde durdu. 

Mesut Güler, meslek hayatına nasıl başladığını anlatarak sözlerine başladı. Güler, anılarını da paylaştı. Güler, mesleğimizin geldiği nokta kolay olmadı. Zaman içinde yaşanan değişime bizler de ayak uydurduk" dedi. 

Kamil Abalı, "1986 yılında Denizli Gazetesine reklamcı olarak girdim. 4 tane yerel gazete var. Gazeteci olmak emek ister. Kolay iş değildir. Zor bir iştir. Sorumluluk sendedir" dedi.

Gazeteci alanda olması gerektiğini ifade eden Fertuh Ölmez, "insanların konumuma bakmadan herkesle iletişim halinde olması gerekir. İletişim kanallarının açık olası gerekir. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte muhabirlik masa başımda yapılmaya başkandı. Ancak asıl muhabirlik ve gazetecilik sahada yapılır" dedi.

denizli gazeteciler cemiyeti mesut güler ferruh ölmez osman nuri boyacı engin Ünal