"Tarihe kara bir leke olarak işlendi"

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, parti binasında düzenlediği basın toplantısında referandum sürecini değerlendirdi. Sancar, 'OHAL şartlarında sandığa gitmesi tarihe kara bir leke olarak işlenmiştir' dedi.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu ve çok sayıda partilinin de katıldığı basın toplantısında konuşan Sancar, "Ülkemizin içinde bulunduğu karanlık ve karamsar günlerde referandum ile karşı karşıta kaldık" dedi. Başkan Sancar konuşmasında şunları söyledi. "İllaki evet çıkarmak için devletin tüm imkanlarını propaganda amaçlı olarak kullanmıştır. OHAL şartlarında sandığa gitmesi tarihe kara bir leke olarak işlenmiştir” dedi.



“ACIMASIZ ŞARTLARDA MÜCADELE ETTİK”

Devletin maddi manevi tüm imkanlarının şuursuzca seferber edildiğini öne süren Sancar, “Evet diye bas bas bağıran devlet idarecilerini ödüllendirdiler. Bizim gerçekleştirdiğimiz ise acımasız şartlarda vatansever insanlarla verilen mücadeledir. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a soruyoruz yetim hakkı ile propaganda aşarken vicdanınız sızlamadı mı? Milletin hakkını yediniz. Belediye hizmetlerini aksattınız” dedi.

 

“YSK’YI ESEFLE KINIYORUZ”

“Millet devletin evet baskılarına rağmen hayır dedi” diyerek konuşmasını sürdüren Sancar, “Son hafta Denizli'yi baştan başa donatılan gülen sembolü ile nereye mesaj verilmiştir. YSK yanlı ve dakikalık kararları ile seçim yasası yapan kurum olmuştur. Denizli’de geçersiz mühürsüz oylar tutamaklara işlenmiştir. Başka illerde ise geçerli olarak yanlı karar almışlardır. YSK’yi esefle kınıyor. Adil kararlar almalarını tavsiye ediyoruz. Denizli'de hayır diyerek Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan da konuşmasında çok organizeli bir şekilde güzel bir seçim geçirmeye çalıştık. Şaibeli sonuç ile karşılaştık. Seçimlere gölge düştü. YSK’yı kanunlara uymaya, itirazları yeniden gözden geçirmeye, ve seçimi iptal etmeye davet ediyorum” dedi.