SÜRÜCÜ KURSLARI FİYAT ARTIŞI TALEBİNDE

Son gelen zamların etkilediği sektörlerden biride sürücü kursları oldu. Sürücü kursları, ehliyet fiyatlarının yeniden gözden geçirilmesi için harekete geçti. Çağrıda bulunan Güneş Sürücü Kursu, son durumu www.denizlidesiyaset.com'a anlattı. 


Ehliyet fiyatlarının geçtiğimiz seneyle oranla yüzde 25 artmasına rağmen son dönemlerde benzin fiyatları başta olmak üzere yaşanan artışlar sürücü kurslarının sıkıntılı bir dönem yaşamasına neden oldu. Ayakta kalmak ve hizmetlerine devam edebilmek amacıyla zam talebinde bulunan sürücü kursları, maliyetlerin karşılanması için ehliyet fiyatlarına artış yapmak zorunda olduklarını dile getirerek ehliyet almak isteyen vatandaşların acele etmesi gerektiği yönünde çağrıda bulundu. 

ZAM GELMEDEN KAYDINIZI YAPTIRIN

Güneş Sürücü Kursu Sahibi Durmuş Akgül, yeni yılda genel anlamda gelen zamların sürücü kurslarını yüksek derecede zarara uğrattığını dile getirdi. Akgül, “Benzin ve personel giderleri ile birlikte sektörümüz ciddi sıkıntı yaşamaya başladı. Yetkililerimizin fiyatları tekrar gözden geçirmelerini istiyoruz” dedi. Akgül, ayrıca vatandaşa ehliyet fiyatlarına zam gelmeden önce başvuru yapmalarını önererek Güneş Sürücü Kursuna davet etti.

KURAL İHLALSİZLİKLERİ ARTIYOR

Ehliyet alacak olan vatandaşların daha özenli eğitimler verilmesi gerektiğini belirten Akgül, bu sayede dikkatsiz sürücülerin azalacağını ve trafik kuralları çerçevesi içinde eğitimlerin gerçekleşeceğini belirtti. Diğer ülkelerde verilen trafik eğitimlerine nazaran ülkemizde verilen eğitimlerde saatin daha az olduğunu ve bu durumun verimlilik derecesini azalttığını söyleyen Akgül, ehliyet alma sürecinde gerçekleşen sürenin arttırılmasını ve saatlerin uzatılması gerektiğini dile getirdi.