Subaşıoğlu, Şirinköy'deki imar değişikliğine tepki gösterdi

AK Parti Denizli İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Şirinköy'de dere yatağına alışveriş merkezi (AVM) yapılmasının önünü açacak imar düzenlemesini eleştirerek, "Ranta değil, halka çalışın" çağrısında bulundu. Çevik Kuvvet biriminin önündeki arazide video çekerek açıklamalar yapan Subaşıoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin kişiye özel imar düzenlemesi yaptığını belirtti.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin şubat ayı toplantısında, Şirinköy'deki Çevik Kuvvet biriminin altında kalan arazide AVM inşasının önünü açacak imar planı değişikliği gündeme geldi. AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Feride Kabadayılar, dere yatağındaki arazide yapılması planlanan imar değişikliğinin halkın can güvenliğini riske attığını ifade etmişti. Bu açıklamanın ardından AK Parti İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da Büyükşehir Belediyesi’nin imar planı değişikliğini eleştiren bir video paylaştı.

"KİŞİYE ÖZEL İMAR DEĞİŞİKLİĞİNE KARŞIYIZ"

Çevik Kuvvet’in önündeki arazide video çekerek açıklamalarda bulunan Subaşıoğlu, belediyenin sadece bu arazi için kişiye özel imar düzenlemesi yaptığını söyledi. "Ranta değil halka çalışın" başlığıyla sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Subaşıoğlu, "Şu anda Yenişehir Mahallesi’nde Çevik Kuvvetin önündeki büyük arazinin içinden sizlere sesleniyorum. Geçtiğimiz günlerde büyükşehir belediyesi, kişiye özel bir uygulama yaparak sadece bu arazi için 11 bin m² imar izni tanıyan bir imar değişikliği yaptı. Milyonlarca TL’lik değer artışı, rant artışı sağlandı. Etrafında bu kadar insanımızın arsaları varken sadece bu arazi için kişiye özel imar değişikliği yapılmasına biz karşıyız. Büyükşehir Belediyesi’ne sesleniyorum: Ranta değil, halka çalışın" ifadelerini kullandı.

HALKIN CAN GÜVENLİĞİ RİSKE Mİ GİRİYOR?

Subaşıoğlu, yaptığı açıklamada, dere yatağındaki arazide yapılacak imar değişikliğinin hem çevre hem de halkın can güvenliği açısından risk oluşturduğunu vurguladı. Ayrıca, bu tür kişiye özel imar değişikliklerinin adil olmadığını ve belediyenin halkın çıkarlarını gözetmesi gerektiğini belirtti.

SOSYAL MEDYADA YOĞUN TEPKİ

Subaşıoğlu’nun paylaştığı video, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Vatandaşlar, özellikle kişiye özel imar değişikliklerine karşı olduklarını belirterek, belediyenin daha şeffaf ve adil bir yönetim anlayışı benimsemesini talep etti. Subaşıoğlu’nun açıklamaları, çevre ve imar konularında halkın duyarlılığını bir kez daha gündeme getirdi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin, AK Parti İl Başkanı Subaşıoğlu’nun eleştirilerine yönelik bir açıklama yapıp yapmayacağı merakla bekleniyor. İmar değişikliğiyle ilgili sürecin nasıl ilerleyeceği ve halkın tepkilerinin dikkate alınıp alınmayacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.