Silajlık mısır hasadı sürüyor

Denizli'nin 17 ilçesinde 4 bin 434 üreticiye yüzde 50 hibe ile dağıtılan ve toplam 53 bin 400 dekar alanda toprakla buluşan silajlık mısırların hasadı devam ediyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde uygulanan proje çerçevesinde, 17 ilçede 4 bin 434 üreticiye yüzde 50 hibe ile dağıtılan ve toplam 53 bin 400 dekar alanda toprakla buluşan silajlık mısırlar hasat edilmeye başlandı. Tarla gününde açılış konuşmasını yapan Biotek Tohumculuk’tan Abdullah Akan; Yerli ve Milli olarak ürettikleri silajlık mısır tohumu ile gurur duyduklarını kaydederek, proje için Büyükşehir Belediyesi ve Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne teşekkür etti.

8 BİN 900 TORBA SİLAJLIK MISIR TOHUMU DAĞITILDI

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar yaptığı konuşmada, “Gıdanın her geçen gün önemini artık biliyoruz, tartışmıyoruz bile. Ülkemizde süt üretiminin yüzde 90’ı, et üretiminin de yüzde 68’inin sığır cinsi hayvanlardan elde edildiğini düşünürsek ve bunların kaba yem ihtiyaçlarının büyük bir kısmının da silajlık mısır tarzı ürünlerden karşılandığını öngördüğümüzde, yapılan projenin ne kadar önemli bir proje olduğunu görebiliyoruz. Bugün burada olduğumuz projede 8 bin 900 torba silajlık mısır tohumu Denizli’de şartları tutan üretim yapan tüm üreticilerimize dağıtıldı” dedi. Merkezefendi Kaymakamı Abdullah Demir ise pandemi ve savaştan dolayı gıda üretiminin ne kadar önemli olduğunun görüldüğünü belirterek, “Bu önemli proje için Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İl Tarım Müdürümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan üretimin öneminden bahsederek; “Ne kadar üretirsek o kadar güçlüyüz. Ne kadar ihtiyacımızı karşılarsak o kadar bağımsızız. Onun için özelikle tarım ve hayvancılık, olmazsa olmazımızdır” ifadelerini kullandı.

Denizlide sılajlık mısır hasadı başladı Tarım ne kadar önemli Dünya açlıkla imtihanda hayvancılık için çok önemli