Sevdiği kız uğruna Müslüman oldu

Alman Vatandaşı Mark Kehirle, Akköylü sevdiği kız uğruna geçtiğimiz günlerde Akköy Merkez Aşağı Camii'nde kılınan ilkindi namazını müteakip Kelimeyi Şahadet ve Kelimeyi Tevhid getirerek müslüman oldu.

Almanya’da doğan Mark Kehirle (43) isimli Alman vatandaşı genç, Almanya’da tanıştığı Pamukkale İlçesine bağlı Akköylü genç kız ile evlenebilmek için Akköy’e gelerek Müslüman oldu.

Annesi Almanya’dan emekli olduğu öğrenilen Mehtap Akan isimli bayan ile evlenebilmesi için Müslüman olması gerektiğini öğrenen ve ilk fırsatta Akköy’e gelen Kehirle, ilk olarak camileri gezdi. Akköy Mahallesi Merkez Aşağı Camii’nde Cami İmam Hatibi Musa Adıgüzel’den temel İslami bilgileri alan Kehirle, daha sonra  Kelimeyi Şahadet ve Kelimeyi Tevhid getirerek müslüman oldu. Yaklaşık 3 ay sonra Akköy’e geleceği öğrenilen Mark Kehirle’nin Müslümanlığı seçmesi nedeniyle müftülükte  bir program düzenleneceği öğrenildi. Camide gerçekleşen program sonrasında Cami İmam Hatibi Musa Adıgüzel tarafından Kehirle’ye Kuranı Kerim ve temel dini bilgilerin yer aldığı bir dizi kitap hediye edildi.

Mustafa KARAPINAR