Sessiz kalmadılar

Denizli Genç İHH Başkanı Mehmet Güzel ve Denizli İHH Kadın Kolları Başkanı Hakime Teke, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda yaptıkları basın açıklamasında, İdlip'teki katliama sessiz kalmadılar.

Suriye’nin İdlip Kenti Han Şeyhun beldesine düzenlenen kimyasal silah saldırısında çoğu çocuk 100'den fazla sivil hayatlarını kaybetti. Yine çoğu çocuk 500 sivil yaralandı. Saldırıya sessiz kalmayan Denizli Genç İHH Başkanı Mehmet Güzel ve Denizli İHH Kadın Kolları Başkanı Hakime Teke, çok sayıda sivil topum kuurluşu temsilcisinin destek verdiği kalabalık bir grup ile 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda basın açıklaması yaparak çok sert tepki gösterdi.Başkanlar Mehmet Güzel ve Hakime Teke yaptığı açıklamada, ölen şehitlerimize Allah'tan Rahmet kederli Ailelerine sabırlar dileyerek “milletimizin başı sağ olsun” dediler.

 

SİYASETİN DEĞİŞMEZ ÖZELLİĞİDİR

Denizli Genç İHH Başkanı Mehmet Güzel açıklamasında, şu ifadeleri kullandı. “Zalim Esed’in katliamları dün olduğu gibi bügün de çocuk, yaşlı, kadın, erkek demeden devam etmektedir. Dün bu hainliğe ve zülme destek veren emperyalist güçler de Müslüman kanına büyük bir iştahla dadanmış ve Müslümanların cesetleri üzerinden kendilerince güç gösterisi yapmaya devam etmektedirler. İslam coğrafyasının kadim düşmanları olan ikiyüzlü Avrupa, Amerika ve Rusya, söz konusu Müslümanlar ve İslam coğrafyası olunca hemen birleşip kurdukları fitne tezgâhlarıyla Müslümanların uyanışını boğmaya ve Müslümanları kargaşanın ve kaosun girdabına sokmaya çalışmaktadırlar.  Bu, onların yüzyıllardır uyguladıkları siyasetin değişmez özelliğidir” dedi.



DUALAR OKUNDU

Denizli İHH Kadın Kolları Başkanı Hakime Teke ise, “Şunu çok iyi bilmemiz lazımdır ki dünyanın müstekbir güçleri Suriye'den yankılanan özgürlük sadasının onların yıkılışına öncülük ettiğini biliyorlar ve bunun için ellerinden gelen her türlü kirli politikayı tedavüle sokmuşlardır. Şu gayet açıktır ki Suriye özgürleşirse bu İslam coğrafyasının kurtuluş umudunu daha da ileriye taşıyacaktır. Onun için Ortadoğu'yu yangın yerine çeviren bu kanlı ittifakın bütün bileşenleri Müslüman halkın iradesini hiçe sayıp Esed gibi zalim bir diktatöre destek çıkarak kan üstüne kurdukları zulüm düzenlerini ayakta tutmaya çalışmaktadırlar. Ancak Rabbimizin inayetiyle kurdukları tuzaklar onların başına geçecektir inşallah” dedi. Basın açıklaması, Üçler Camii İmam-Hatip’i Muhammet Oğuzalp’in okuduğu dua ile son buldu.