Serinhisar'da öğrenciler STEAM Atölyesi'ne kavuşuyor

Serinhisar İmam Hatip Ortaokulu, bilimsel araştırmaların ve deneylerin yapılabileceği Steam Atölyesi'ni açıyor.

Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında bilimsel deneylerin ve araştırmaların yapılacağı Steam Atölyesi Serinhisar İmam Hatip Ortaokulu’nda açılıyor.

Gelişen ve değişen çağa ayak uydurmak ve bilimsel çalışmaların yapılmasına olanak sağlayacak olan STEAM Atölyesi okul aile birliği başkanı Hasan Genç, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ali Süm ve okulun Fen Bilimleri Öğretmeni Ümit Gökçetin’in liderliğinde, hayırseverlerin de desteğiyle Serinhisar İmam Hatip Ortaokulu’nda açılıyor.

STEAM Atölyesi’nde öğretmen ve öğrencilere yönelik STEAM eğitimleri, bilgisayarsız kodlama, robotik kodlama, akıl ve zekâ oyunları gibi birçok alanda eğitimler verilecek. Ayrıca STEAM Atölyesinde öğretmen ve öğrencilerimizin günlük hayat problemlerine çözüm bulabilecekleri, öğrencilerin işbirlikçi çalışmalar yapabileceği alanlar bulunuyor. Üretim, etkileşim, sunum, araştırma, işbirliği ve geliştirme gibi 6 alandan oluşan STEAM Atölyesi öğrencilerin ve öğretmenlerin yenilikçi teknolojiler ve aktif öğrenme uygulamalarıyla 21. Yüzyıl becerilerini geliştirmelerini desteklemek için oluşturulacak.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Ali Kaygın, “Serinhisar’da bir ilk olacak atölyenin açılması gençlerimizin geleceğe hazırlanmasında büyük önem arz etmektedir. Atölye çalışmalarında emeği olan herkese teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz. Atölyemiz Serinhisar'ın Zeki Çevik ve Aynı Zamanda Ahlaklı Bütün Gençlerine Hizmet Verecektir. serinhisar’da birçok güzelliğin açılışına şahit olma fırsatını bana tanıyan Serinhisar halkına çok teşekkür ediyoruz. İlk günkü aşkla göreve devam” dedi.

STEAM, İngilizce Science (bilim), Technology (teknoloji), Engineering (üretim ve tasarım), ART(sanat), Math (matematik) kelimelerin ilk harflerinden oluşan bir terimdir. Bu eğitim sisteminin amacı, öğrencilerin bütün disiplinler arasında analitik düşünme ve her türlü araç ve gereci kullanarak tasarım, üretim ve sanat yeteneklerini geliştirerek yeni kazanımlar sağlamasını hedeflemektedir.