Selçuk Özdağ, Denizli'den seslendi

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, parti binasında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Gelecek Partisi'nin kurulma sürecinden bahseden Selçuk, kırılma noktaları olarak gördüğü süreci sıraladı.


Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Denizli’de parti binasını ziyarette bulundu. Denizli teşkilatını ziyaret ederek İl Başkanı Aykut Yıldırım ve yönetimden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özdağ, “Bize dediler ki “Bunlar kursalar da örgütlenemezler” örgütlendik. Sonra dediler ki “Bunlar örgütlenseler bile kongrelerini yapamazlar” yaptık. “Büyük kongreyi yapamaz” dediler, yaptık. 1 Mayıs itibariyle de Türkiye’de yapılacak erken bir genel seçime hazırız. Şu an itibariyle 550’ye yakın ilçede örgütlendik, kongrelerimiz hızlı bir şekilde devam ediyor” dedi.
Özdağ, açıklamalarına şu şekilde devam etti:


“GELECEK PARTİSİ, TÜRKİYE’NİN PROBLEMLERİNİ BİLİYOR”

74 ilde örgütlendik, diğer illerde de mart veya nisan sonuna kadar tamamlanmış olacağız. Tecrübemiz, siyasi birikimimiz, ahlakımız, bilgimiz, iyi bir kadromuz var. Her geçen gün kendimizden bahsettiriyoruz. Gelecek Partisi, Türkiye’nin problemlerini biliyor. Gelecek Partisi, inşa edecek, ihya edecek ve yapıcı muhalefet olmak istiyor. “Bunların her şeyi kötü” demek yerine “Bu yapılan kötü evet, çözüm önerisi budur” demek istiyoruz. Kanal İstanbul’dan tutunda covid tahliline kadar, covid tahlilinden tutun hayvan hakları kanununa kadar, hayvan hakları kanunundan tutun otopark kanununa kadar, engellilerin erişiminden kadın haklarına kadar her konuda düşüncelerimizi söyledik. Bütün arkadaşlarımız televizyonlara, radyolara, gazetelere çıkmaya çalışıyorlar. Türkiye’de bazı kanallarda yer bulamıyoruz. Objektif gazetecilik yapanları takdir etmekle birlikte, bunların dışında kalanları da biliyoruz.

“TÜRKİYE’NİN ERKEN SEÇİME İHTİYACI VAR”

AK Parti’de üç dönem milletvekili yaptım. O dönemdeki reformları takdir ediyorum. O dönemde yapılan bütün reformlar içerisindeyim. Ama ne zaman ki 17-25 Aralık oldu, o üç bakan yüce divana gitmedi kırılma noktası başladı. Çözüm süreci doğruydu başlangıcıyla üslubu, usulüne itiraz ettik, doğru değildi kırılma noktalarından birisi de orasıydı. Üçüncü olarakta Sayın Ahmet Davutoğlu’na yapılanı kabul etmedik. Bize diyorlar ki “Makam, mevki için ayrıldınız”. Makam, mevki orada, iktidar orda. Burada makam, mevki, imkan, para yok. Biz ilkeleri ve prensipleri tercih ettik, yola çıktık. Bugün Türkiye’de Adalet ve Kalkınma Partisi’nin dördüncü kırılma noktası da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’dir. Türkiye’nin kültürel kodlarına aykırıdır. Türkiye’nin tarihsel sürecine aykırıdır. Avrupa’yı yeniden keşfetmeye gerek yoktur. “Bu Türk usulü bir sistemdir” diyorlardı, çare parlamenter sistemdir. Tüm bunlar nedeni ile Türkiye’nin erken seçime ihtiyacı var”.