Şehitler için yürüdüler

Dünyanın en uzun yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşte katılımcılar şehitler için yürüdü.

Bu yıl 21'nci kez düzenlenen Kızılcabölük Denizli Doğa Yürüyüşü terör şehitleri anısına yapıldı. Kızılcabölük-Denizli Doğa Yürüyüşü'nün dünyanın en uzun trekking etkinliklerinden bir tanesi olma özelliği taşıyor.

Kizilcabölüklüler Vakfinin organize ettigi Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Tavas Belediyesi'nin destekledigi Kızılcabölük-Denizli Doğa Yürüyüşü bu yıl 21 Mayıs'ta yapıldı. 21'nci kez düzenlenen yürüyüş bu yıl terör şehitleri adına yapıldı. Kızılcabölük Çarşı Meydanında başlayan yürüyüş Denizli Çamlık’ta son buldu. Yol yürüyüşüne Tavas Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Başlı, Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanı Osman Erkli ve doğaseverler katıldı.  Günün erken saatlerinde Denizli de Çamlık mesirelik alan girişinde 12 otobüs ile yürüyüşe katılmak isteyen vatandaşlar ücretsiz olarak Kızılcabölüklüler Vakfı tarafından Kızılcabölük’e götürüldü. 

 



Vakıf Başkanı Osman Erkli, Kızılcabölük-Denizli yolunun en eski yollardan bir tanesi olduğunu ifade ederek 21 kez sevgiliye ulaşmak için gideceğiz. Bu yıl sehitlerimiz icin yuruyoruz. Bugün hem doğayla içi içe olacağız.

Kızılcabölüklüler Vakfı olarak bugün de zor ve sorumluluk isteyen bir görevi başarıyla gerceklestiriyoruz. Dünyanın en uzun doğa yürüyüşü (trekking) olarak bilinen Kızılcabölük-Denizli Doğa Yürüyüşü, beldemizin de önemli bir tanıtım ayağı. Biz de Kızılcabölüklüler olarak 21 yıldır trekking yaparak bu spor dalında var olduğumuzu ispatlamış oluyoruz. 

Beraber kafa yorduğumuz yönetimdeki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizleri desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol'a, Mahalle Muhtarımız Enver Teperi’ye, yiyecek sponsorumuz Ahmet Dobulga ya, Denizli Ulaşım Daire Başkanlığına, Özel Medi Klinik Hastanesine  teşekkür ediyorum Son söz olarak bu yoldan ölmek var dönmek yok” dedi. Tavas Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Başlı’da, “Bu yıl şehitlerimiz adına yürüyoruz. Kızılcabölük yine farkını gösterdi. Bu etkinlikleri düzenleyen Kızılcabölüklüler Vakfı’na şükranlarımı sunuyorum" dedi. 

Konuşmaların ardından yürüyüşün startı verildi. Yürüyüşte 11.km de ise mola verildi ve şölen havasındaki mola alanında katılımcılara ücretsiz öğle yemeği ikramı verildi. Ekmek, salatalık, domates, biber, peynir, çay ve benzeri ikram edildi. Ayrıca çuvalla zıplama yarışması yapıldı. İlk gurup saat 13.30 civarında bitiş noktası olan Denizli’ Çamlığa ulaştı.