Sağlık Müdürü Öztürk'ten korkutan açıklama

AK Partili Milletvekili Şahin Tin, covid-19'a karşı Denizlili vatandaşları uyardı. Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk ise vahim tabloyu açıkladı.

AK Partili Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli’de artan vakan sayıları nedeni ile vatandaşları sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir açıklama ile uyardı. Tin, açıklamasında, “Salgın varlığını hissettirmeye, aramızda dolaşmaya devam ediyor. #Denizli’mizde vaka sayısı az da olsa artıyor. Sanırım tedbirleri biraz ihmal ediyoruz. Az daha gayret. Vefat haberleri canımızı yakmasın. Aşımızı olalım. Tedbirlere uyalım. Sağlıklı, mutlu güzel günlere kavuşalım” ifadelerine yer verdi.

VAHİM TABLOYU GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, Milletvekili Tin’in bu uyarısına kayıtsız kalmadı ve açıklamada bulundu. Sağlık Müdürü Öztürk, sosyal medya hesabından yaptığı şu açıklama ile vahim tabloyu gözler önüne serdi:

“Sn Vekilim, uyarınız için çok teşekkür ederiz. Maalesef bir yandan aşılama çalışmalarımız devam ederken, bir yandan maske, mesafe, temizlik kurallarındaki gevşeme ile beraber hasta sayılarımız artıyor. Biz sağlık çalışanlarını yatan hasta sayısındaki artış üzerken bir yandan da ilimizde Covid için ayırdığımız yoğunbakımlarımız hızla doldu, dün itibari ile covid için ek 15 yoğunbakım yatağı daha hazırladık, özellikle aşısız yada eksik aşılı hastalarımızda hastalık ağır seyrediyor. Bir kez daha duyarlılığınız için teşekkür ederken, sağlık çalışanlarının mesajını Denizli’li vatandaşlarımıza iletmek istiyorum. “Aşısını yaptırmamış tüm vatandaşlarımızı hızla aşılanmaya davet ediyoruz, Covid bitti diyene kadar maske hayatımızın bir parçası lütfen tedbiri elden bırakmayın, kaybettiğimiz hastalarımız ve yoğunbakımlarımızdaki hastalarımız canımızı yakıyor, yüzümüzdeki gülümsemeyi soldurmayın, sağlıklı bir Denizli sizlerin desteği ile mümkün” kalın sağlıcakla”.