"Sağlam temel depreme engel"

AK Parti Merkezefendi Meclis Üyesi ve İnşaat Mühendisi Ali Faik İşmar, Denizli'de son dönemlerde yaşanan depremlerin ardından değerlendirmede bulundu. İşmar, 'Sağlam temel, depreme engel olur' dedi.

Denizli, birinci derece deprem bölgesi içerisinde yer alıyor. Son bir haftadır ise küçük ve büyük ölçekli birçok depreme meydana geldi. AK Parti Merkezefendi Meclis Üyesi ve İnşaat Mühendisi Ali Faik İşmar, yaşanan depremlerin riskini en aza indirme yollarından bahsetti.

İşmar, “Ege Bölgesi, birinci derece deprem bölgesinde yer almakta. Dolayısı ile depremle yaşamaya alışmak zorundayız. Depremle ilgili söylenebilecek en baştaki konulardan birisi doğru zemin, doğru proje, doğru imalat ve sağlıklı binalardır. Sağlam temel depreme engel olur. Özellikle bu konunun üzerinde durup vurgulamamız gerekiyor. Çünkü bu şekilde hazırlanan binalarda yaşam kalitemizi, deprem riski anlamında daha da arttırmış oluruz. Yaşamımızı sürdürmek için, hayatta kalmak için bunlar gerekli. Bununla ilgili yapılan çok ciddi çalışmalar var” dedi.

“DEPREM ÖLDÜRMEZ BİNA ÖLDÜRÜR”

“Güncel olmasından dolayı 17 Ağustos 1999 depreminin yıldönümü çok yakın bir tarihteydi. Bu konu ile ilgili Pamukkale Tv’de bir program dizisine başladık” diyen İşmar, “Ayda ili program yapıyoruz. Dolayısı ile halkımızı bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak adına depremle ilgili güncel olan çalışmalarımız devam edecek. Programımızın adı Deprem Bilinci ve Farkındalık. Zaman içerisinde Türkiye’de, dünyada yapılan çalışmalar, deprem terimleri, daha önceki eksiklerin giderilip giderilmediği gibi konuların üzerinde durmaya çalışacağız. Tekrar zaman içerisinde edinilen bilgileri paylaşmaya devam edeceğiz. Son olarak şu sloganı hatırlatmakta fayda görüyorum; ‘Deprem öldürmez, bina öldürür” ifadelerine yer verdi.

MUSTAFA KARAPINAR