Saadet Partili kadınlardan "Bir Damla Tasarruf" kampanyası

Saadet Partisi Kadın Kolları tarafından başlatılan 'Bir Damla Tasarruf' adlı kampanya ile su kullanımında toplumun daha bilinçli hareket etmesi amaçlanıyor. Kampanyaya Denizli Saadet Kadın Kolları Başkanı Sevil Aktaş'ta büyük destek veriyor.

Son günlerde gündem olan kuraklık konusu ile ilgili Saadet Partisi Kadın Kolları ‘Bir Damla Tasarruf’ isimli bir kampanya başlattı. Kampanya ile ilgili bir açıklama yapan Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Ebru Asiltürk, “Su hayattır, yaşamın ana kaynağı, tüm canlıların vazgeçilmezidir. Susuz bir gelecek düşünülemez. Su rezervlerinin giderek azalıyor olması, tüm insanlık için olağanüstü hal ilan edecek kadar mühim bir meseledir.” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Ebru Asiltürk, “Su kaynaklarımızın azalması doğa olayları ile ilgili olduğu kadar, su tüketiminin bilinçsizliği ve yanlış kullanımı ile de alakalıdır. Bilinçli şekilde yapılacak su tasarrufu, tüm canlılar için atılacak çok önemli bir adımdır. Değişen iklim koşulları, pandemi dönemi ile birlikte artan su harcamaları, yeraltı sularının kirlenmesi ve bilinçsiz kullanım sebebiyle ülkemizdeki su rezervleri tükeniyor... Ama bunun önüne geçebilmek için hala vaktiniz var. Bir damla tasarrufla geleceğimize bugünden su taşıyabilir, yarınlarımızı yeşertebiliriz. Var mısınız faturalarımızdaki metreküp miktarını düşürmeye. Var mısınız ihtiyaç fazlası su tüketimine dur demeye? Var mısınız ülkemize ve yarınlarımıza yatırım yapmaya. Hemen şimdi hep birlikte bir adım atmaya var mısınız?
Su faturalarımızdaki kullanım miktarını yarı yarıya düşürüyoruz. Ve sonunda oluşacak olan tasarruf miktarını ülkemize armağan ediyoruz. Bu özel süreçte yerinizi almak için, 2 aylık su faturanız arasındaki farkı fotoğraflayıp #BirDamlaTasarruf etiketi ile paylaşmanız yeterlidir.
Unutmayın tasarruf az ama devamlı olandır” dedi.