Resmi tatil günleri artıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, resmi tatilin sayısında artış olacağını açıkladı. Özkan, 'Farklı din ve inançta olan vatandaşlarımızın bayramlarının olduğu günlerde resmi tatil getiriyoruz' dedi.

www.bbc.com’un haberine göre; AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, resmi tatillerin artacağı yönünde "ekonomi" ve "hukuk" alanında hazırlanan ve partinin Merkez Yürütme Kurulu’na sunulan yargı reformunda yer alan madde ile sinyalleri verdi.

Özkan açıklamasında, “Başta insan hak ve özgürlüklerinin korunmasını hedef alıyor.  Sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da bile olmayan Türkiye’de yaşayan gayrimüslim ya da farklı din ve inançta olan vatandaşlarımızın kendileri için kutsal sayılan ve ayinlerinin, bayramlarının olduğu günlerde resmi tatil getiriyoruz. Kadın, yaşlı, engelli, çocuk bunların özellikle pozitif ayırımcılıklarla korunmasına yönelik engelleri kaldıracağız. Bu konuda yerel yönetimlere bazı sorumluluklar verilecek. İnsan hakları konusunda üst düzey toplumsal farkındalık oluşturacağız” dedi.

KAYNAK: BBC TÜRKİYE