Rektör Bağ sonunda patladı

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, eşini İslami İlimler Enstitüsüne sekreter olarak atamasının ardından eleştiri oklarını üstüne çekmişti. Rektör Bağ, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 'Pamukkale Üniversitesi ya da başka üniversitelerde eşiyle birlikte ilk görev yapacak rektör ben değilim' dedi ve adeta patladı.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, eşini İslami İlimler Enstitüsüne sekreter olarak atamasının ardından eleştiri oklarını üstüne çekmişti. Rektör Bağ, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Pamukkale Üniversitesi ya da başka üniversitelerde eşiyle birlikte ilk görev yapacak rektör ben değilim” dedi ve adeta patladı.

 

Yaklaşık bir haftadır ülke gündeminde yer alan ve büyük eleştirilere neden olan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ‘ın eşini Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsüne sekreter olarak atamasına ilişkin haberlere tepkisi sert oldu. Konuya ilişkin twitter hesabından açıklama yapan Rektör Bağ, “Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü 2016 yılında kurulmuş, Türkiye'de tek olan bir enstitüdür. Kuruluşu, emekli öğretim üyesi Prof.Dr.Cevat Akşit Hocanın girişimleriyle gerçekleşmiştir. Enstitünün binası Denizli'ye 50 km mesafede, Yatağan'dadır. Enstitü'ye tahsisli bir yurt binası da mevcuttur. Enstitüde, mevcut lisansüstü eğitimlerin yanında %100 Arapça eğitim, yurtdışından öğrenci ve öğretim üyesi gelmesi vb farklı eğitim konseptleri planlanmaktadır. Hali hazırda kuruluş çalışmaları devam etmektedir” dedi.

“PAÜ İDARİ KADROSUNDA BU NİTELİKTE MEMUR YOKTUR”

“Enstitünün idari kadrosunun da hedeflenen amaçları destekler nitelikte olması gerekmektedir” diyen Bağ, “Yurtdışından gelen öğrenci ve öğretim elemanları ile iletişimi sağlayabilecek düzeyde Arapça bilgisinin olması en gerekli olan özelliklerden biridir. Pamukkale Üniversitesi idari kadrosunda bu nitelikte memur yoktur. Ayrıca atama yaptığımız kişinin, Denizli merkeze 50 km mesafede görev yapmayı göze alabilmesi gerekmektedir. Fakülte/Enstitü sekreterliği kadrolarına atanabilmek için en az 10 yıl devlet memuru olarak çalışmış olmak gerekiyor. Hiç devlet memuru olmamış birini oraya atamak mümkün değildir. Atanamamış bir öğretmeni bu kadroya atamak mevcut yasal düzenlemeye göre imkansızdır. Ancak, bu kadroya geçişle boşalan öğretmenlik kadrosuna atanamamış bir öğretmen adayı atanabilir. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Arapça Öğretmenliğini 1998 yılında derece ile bitirdi ve Arapça Öğretmeni oldu. Öğretmenlik yaparken, 2 yıllık önlisans ilahiyatı bitirdi, DGS sınavına girdi, Dokuz Eylül İlahiyatı kazandı. Şu an son sınıfta 2 dersi var. Bitirdiğinde iki 4 yıllık fakülte, bir 2 yıllık önlisans mezuniyeti olacak.

“OLUMSUZ BİR ALGI OLUŞTURMUŞTUR”

Olumsuz algı oluşturulduğunu savunan Rektör Bağ, “Basında yer alan haberlerde, 4 yıllık Arapça Öğretmenliği mezuniyeti yazılmayarak, eşim önlisans mezunu, lisans öğrencisi olarak gösterildi. Önlisans mezunu birinin bırakın öğretmen olmasını, 2 yıl müdür yardımcılığı ve 1 yıla yakın kurucu müdürlük yapması mümkün değildir. Haberin ilk yapıldığı yayın organı, Enstitünün kuruluş amacını biliyor olmasından kaynaklı olumsuz bir algı oluşturmuştur. Pamukkale Üniversitesi içindeki uzantıları ile resmî belgeyi sağlayabilmişlerdir. Pamukkale Üniversitesi ya da başka üniversitelerde eşiyle birlikte ilk görev yapacak rektör ben değilim. Benden önce, kuruluşundan beri görev yapan tüm rektörlerin eşleri Pamukkale Üniversitesi'nde çalışıyordu. O zaman herşey normaldi de şimdi mi anormalleşti? O zaman etik sorun yoktu da şimdi mi problem oldu? Şimdi dünyanın sonunun geldiği yaygarasını çıkarmak niye?!   O zamanki 2547 sayılı yasa buna uygundu da ben rektör olunca yasa değişti mi?” ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCE GÖREV YAPAN İSİMLER

Arif Akşit-Eşi Filiz Akşit (Tıp Dekanı)                       

Hasan Kazdağlı- Eşi Nermin Kazdağlı (Eğitim Fakültesindeydi)                       

Nejdet Ardıç - Eşi Füsun Ardıç (Tıp Fakultesi Fizik Tedavi ABD Başkanı)                       

Hüseyin Bağcı-Eşi Gülseren Bağcı (Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik ABD başkanı) hala bizde devam ediyor.

paÜ rektörü hüseyin bağ sonunda patladı denizli