Rekor üstüne rekor

Daha önce de kediden bir batında 6 yavru dünyaya getiren Pethane 20/48 Kliniği sahibi Uzman Veteriner Hekim Gülden Kılınç, geçtiğimiz gün de Golden cinsi bir köpekten 12 tane yavru dünyaya getirdi. Bu bir rekor olarak bildirildi.

Kısa bir süre önce açılmasına rağmen verdiği hizmetlerle hayvanseverlerin takdirini toplayan Pethane 20/48 Kliniği sahibi Uzman Veteriner Hekim Gülden Kılınç ve Hasan Kılınç, Golden cinsi köpekten 12 tane yavru dünyaya getirdi. Doğum sürecini anlatan Uzman Veteriner Hekim Gülden Kılınç, “Normalde bir köpeğin 63 günde doğurması gerekir ancak doğuramamış. Birkaç gün de geçiyor. Normal bekledik doğum gerçekleşmeyince sezaryen yapmaya karar verdik. Normalde bir köpek 8 ile 10 tane doğururken bu köpeğimiz 12 tane doğurdu rekor kırdı diyebiliriz” dedi.



12 DEV ADAM İSMİ VERİLDİ

Köpek yavrularının doğum zamanın manidar bir güne denk geldiğini ifade eden Hasan Kılınç da, “Köpek yavruları, Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye ile İspanya arasında oynanan basketbol müsabakasının olduğu gün dünyaya geldiler. Ben de onlara topluca 12 dev adam ismini koydum. Bu doğumdan önce de son olarak kedi doğumu gerçekleştirdik. Tane yavru dünyaya getirdi. Kedilerde de 6 rekorduk. Hayvanlar doğumdan sonra da tedavisine devam ettik” dedi.

hasan kılınç gülden kılınç pethane20/48 rekor üstüne rekor