"Referandumun dönüşü yok"

TBMM Divan Katip Üyesi İzmir Milletvekili Özcan Purçu, parti binasında yaptığı konuşmada, "Referandum vatanın geleceğinin seçimi. Ülkemizin birlik berabetliğimizin son seçimi. Bu referandumun alternatifi yok" dedi.

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, önceki döneme Denizli Milletvekişi Gülizar Biçer Karaca ve çok sayıda partilinin katılımı ile yapılan basın toplantısının açılışında konuşan CHP İl Başkanı Teoman "Artık vatandaşlarımız hayırlı sonuç çıkacağına inandıkları gibi bireysel özgürlüklerimden fedakarlık yapmayacaklarını tek adamlığa karşı olduklarını bizlere bildiriyorlar" dedi. 

TBMM Divan Katip Üyesi İzmir Milletvekili Özcan Purçu, ise konuşmasında şunları söyledi. "Hayrlı bir çalışma için Denizli'ye geldik. Ben Türk vatandaşı olarak şaşkınım. 15 yıldır bu ülkeyi yöneten hükümet bu kadar yetkiyi kullanmasına karşın bu referandumda başkanlık neden isteniyor? Daha başka hangi yetkiyi isteyecekler.Çin modeline geçilecekmiş. Ülkemiz evet çıkarsa parçalanacak yok olacak. Parlamenter sistem devam etsin istiyoruz özerk bölgeye ayrılmak istemiyoruz. Kendi elimizle parçalamak istemiyoruz. Onun için hayır diyoruz. Türk milleti Suriyeliler gibi ülkesini terk etmez savaşır. Milletimiz atasına yakılır bir hissiyatla hayır kampanyasını yürütecek. Yasaya baktığınızda Eyalet sistemini geçeceksiniz. Bugün bakla ağızdan çıktı. Referandum vatanın geleceğinin seçimi. Ülkemizin birlik berabetliğimizin son seçimi. Bu referandumun alternatifi yok. Herkes kimi severse sevsin ama hiçkimseyi vatandan milletten bayraktan daha çok sevilmez. Türk vatandaşı hayıra oy vermek zorundadır. Denizli'nin milli mücadele döneminde kahraman olduğunu dünya bilir. Denizli vatana milletine bayrağına bağlı bir ildir. Denizli'deki vatandaşlarımıza güveniyoruz" dedi.