Ramazan ne zaman başlıyor?

On bir ayın sultanı Ramazan'ın başlamasıyla birlikte ilk sahura kalkılacak ve iftar sofraları kurulacak. Peki, ilk oruç hangi tarihte başlıyor? İşte, merak edilen o tarih ve Denizli'nin Ramazan ayı imsakiyesi…

Şaban ayının son haftasına girilirken Ramazan için bekleyiş başladı. Mübarek Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kalırken, ilk sahura kalkılıp, ilk orucun tutulacağı tarih araştırılmaya başladı. Peki, "Ramazan ne zaman başlıyor, ilk oruç ve sahur hangi gün?" İşte 2023 imsakiye takvimi ve Ramazan Bayramı tarihleri...

Ramazan ne zaman başlayacak?
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre 2023 Ramazan Ayının ilk günü 23 Mart Perşembe günü idrak edilecek.
İlk sahura ise 22 Mart Pazartesiyi 23 Mart Salı'ya bağlayan gece kalkılacaktır.

İlk teravih ne zaman kılınacak?
Teravih namazı bilindiği üzere Ramazan gecelerinde cemaatle veya ferdi olarak eda ediliyor. 2023 Teravih namazı; Ramazan ayının ilk gecesi yani 22 Mart Pazartesiyi 23 Mart Salı'ya bağlayan gece yatsı ezanıyla birlikte kılınacak.



Ramazan ayı kaç gün sürecek?
Hicri Takvim'de aylar zaman zaman 29 zaman 30 gün sürmektedir. Ramazan Ayı da her yıl 30 gün sürmez. Bazı yıllar 29 bazı yıllar ise 30 gün olur. Bu yıl da Ramazan Ayı 29 gün sürecektir.

Kadir Gecesi ne zaman?
Kur’an-ı Kerim’in indirildiği gece olan Kadir Gecesi bu yıl hangi güne denk geliyor? Bu sorunun cevabı da oldukça merak edilmektedir. Bu yıl Kadir Gecesi, 17 Nisan Pazartesi gününe denk gelmektedir.

Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor?
Bu yıl son oruç 20 Nisan Perşembe günü tutulup, son iftar o gün yapılacaktır. Ramazan Bayramı’nın ilk günü ise 21 Nisan Cuma günüdür. Ramazan Bayramı 3 gün sürüyor.

Bayram namazı ne zaman?
Bayram namazı Denizli’de saat kaçta? Bayram namazının saat kaçta olduğunu merak eden Denizlililer için yanıtı haberimizde. Denizli bayram namazı 06:52’de ifa edilecektir.

Denizli İmsakiyesi
Denizli için gün gün sahur ve iftar vakitlerine ulaşabileceğiniz imsakiye…



(Pınar Kaytan)

ramazan bayramı imsakiye oruç denizli sahur ramazan ne zaman? iftar ilk iftar ilk sahur denizli iftar saatleri denizli imsakiye kadir gecesi