Prof. Dr. Halil Kumsar uyardı: "7'ye yakın deprem olabilir!"

Ülkede derin acılara neden olan depremin ardından gözler birinci derece deprem kuşağında bulunan Denizli'ye çevrildi. PAÜ Jeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar, 'Denizli'de 7 büyüklüğünde deprem yaşama ihtimalimiz yüksek' açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin yüreğine 6 Şubat’ta saat 04.17 ile birlikte 10 ilde birden düşen ateşin etkileri devam ediyor. Can kayıplarına neden olan depremin ardından fay hattındaki kırıkla birlikte Türkiye’nin batı yönünde 3 metre kayması ile Ege ve Akdeniz bölgelerindeki vatandaşlar da bu bölgelerde de bir deprem olabileceği ihtimali üzerine endişe duymaya başladı. Pamukkale Üniversitesi Jeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar, www.denizlidesiyaset.com haber sitesi ve MK Yapım mikrofonlarına yaptığı değerlendirmede, önemli uyarılarda bulundu.

“DENİZLİ YÜKSEK RİSKLİ DEPREM BÖLGESİNDE”
Pınar Kaytan’ın sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Kumsar açıklamada; “Denizli yüksek riskli deprem bölgesindedir” gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Denizli’de de Kahramanmaraş ve 10 ilimizde yaşanan deprem gibi bir depremin yaşanma olasılığı ihtimaldir” diyen Kumsar, “O bölgedeki kadar büyüklüğü yüksek olmasa dahi 7’ye yakın bir deprem yaşama ihtimalimiz yüksek. Deprem yaşanmadan gerekli önlemlerin alınması, iyileştirmelerin bir an evvel yapılıp tamamlanması gerekmektedirBu bölgede oluşan birikimler bir süre sonra rahatlamak için kırılacaktır. O da doğanın bir gerçeğidir” ifadelerini kullandı.
Pınar Kaytan’ın röportajın devamı videomuzda…